Annonse
Annonse
MC-avisa

En MC-tur helt på grensen – Turforslag til Norges Nasjonale Motorsykkelveier

Forslag fra Edvart Fjære:

Publisert:

Når man forsetter oppover Rv 21 stopper ikke svingene – her er det masse svinger. Vær litt obs, for noen svinger er mer bøyd enn du forventer. Det er også smart å ha full tank før du begynner og følge grensen, ikke for mange bensinstasjoner oppover der. Denne veistrekningen kan kjøres flere ganger, du husker ikke alle de svingene.

Fra Elverum kjørte jeg til Hol Gård, midt i Mjøsa. Fikk leid en flott hytte ved vannet, bada i Mjøsa gjorde jeg også. Hol Gård hører til de Historiske hotell.

Om MC-avisas kåring av Norges Nasjonale Motorsykkelveier:

Vi bor i et fantastisk land, med nydelig natur og mange veier nesten lagd akkurat for oss motorsyklister. 2020-sesongen er sommeren som de aller fleste av oss må kjøre MC i eget land. MC-avisa ønsker å benytte muligheten til å kåre Norske Nasjonale Motorsykkelveier. Dette gjør vi i samarbeid med De Historiske Hotel & Spisesteder.

Vi vurderer etter følgende kriterier for nominasjon av Norges Nasjonale Motorsykkelveier:

- Veien eller ruta som legges opp bør tilsvare en liten dagstur.

- Veien bør kunne kjøres med alle typer motorsykler.

- Veien bør gå gjennom naturskjønne områder, og det bør være utsiktspunkt og severdigheter som er verd å stoppe ved.

- Veiene bør oppleves som morsomme å kjøre, på en slik måte at kjøringen både er rytmisk og underholdende.

- Nevn et eller flere av De Historisk Hotel & Spisesteder som ligger langs veien, (dersom dette finnes). Oversikt over disse finner du på www.dehistoriske.no).

- Dersom veien i tillegg har andre grunner i tillegg til overnevnte, ber vi om at du også beskriver dette. Legg gjerne ved bilder og kart.

Ruteforslag sendes til: foto@mc-avisa.no innen 1. august.

Annonse
Annonse