ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Elektrisk Ducati? Ikke se bort fra det ...

Diskusjon om hvorvidt Ducati kommer til å gi seg i kast med elektriske motorsykler har pågått en stund. For ikke lenge siden så det skralt ut, ettersom sjefen sjøl slo beina under spekulasjonene med å si at en elektrisk motorsykkel ville gjøre vold mot det som er det essensielle hos Ducati. Nå har tydeligvis pipen fått en annen lyd. For alt vi vet har Domenicali vært kalt inn til übersjefene hos Audi, for nå slår Domencali fast at "... fremtiden er elektrisk." Videre: Ducati er ikke langt fra pr

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Diskusjon om hvorvidt Ducati kommer til å gi seg i kast med elektriske motorsykler har pågått en stund. For ikke lenge siden så det skralt ut, ettersom sjefen sjøl slo beina under spekulasjonene med å si at en elektrisk motorsykkel ville gjøre vold mot det som er det essensielle hos Ducati.

Nå har tydeligvis pipen fått en annen lyd. For alt vi vet har Domenicali vært kalt inn til übersjefene hos Audi, for nå slår Domencali fast at "... fremtiden er elektrisk." Videre: Ducati er ikke langt fra produksjonsstart for en elektrisk modell.

Dette kan ha sammenheng med at Audi har sagt at Ducati må utvide nedslagsfeltet, og i tillegg har moderselskapet VAG har slått fast at VAG skal ha fullt elektrisk sortiment innen 2030. Ducatis sjef for Ducati Western Europe, Edouard Lotthe, er sitert på at både en elektrisk motorsykkel og en scooter er under arbeid.

Ankomst av en elektrisk Ducati i f.eks. 2021 vil falle sammen med at de store bilprodusentene integrerer solid-state batterier som gir betydelig lenger rekkevidde, ekstremt kort ladetid og ikke mins fri for brannfaren som er forbundet med aceton-fylte Lipo batterier.

Når det gjelde hvilken klasse og segment Ducati tar sikte på, er det helt åpenbart at firmaet ikke er representert i den stadig voksende 300-klassen, noe en elektrisk MC lett kunne rette på. Det ville sikre at Ducati et stykke på vei tilfredsstilte Audi/VAG, samtidig som det ikke ville tråkke altfor hardt på tærne til svorne Ducatisti.

Som vi har nevnt tidligere: Tiden vil vise ...

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse