ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Duell kjøper selskap i Frankrike

Fra venstre til høyre: Fabrice Chrétien, grunnlegger av Tecno Globe, Jarkko Ämmälä, Duells administrerende direktør og Dennis Becker Tecno Globes administrerende direktør.

Pressemelding, Duell AS: Finske Duell Bike-Center tar sikte på et stort fransk motorsykkel- og sykkelmarked gjennom store oppkjøp. Det finske selskapet Duell Bike-Center har ekspandert raskt de siste årene i Sentral-Europa. Selskapet har nå kjøpt Tecno Globe, en stor fransk importør av motorsykkel og sykkeltilbehør. Tecno Globe har en sterk posisjon i Frankrike, et av de største motorsykkel- og sykkelmarkedene i Europa. Duell, den største importøren av powersports -produkter i Norden, har blitt

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Pressemelding, Duell AS:

Finske Duell Bike-Center tar sikte på et stort fransk motorsykkel- og sykkelmarked gjennom store oppkjøp.

Det finske selskapet Duell Bike-Center har ekspandert raskt de siste årene i Sentral-Europa. Selskapet har nå kjøpt Tecno Globe, en stor fransk importør av motorsykkel og sykkeltilbehør. Tecno Globe har en sterk posisjon i Frankrike, et av de største motorsykkel- og sykkelmarkedene i Europa. Duell, den største importøren av powersports -produkter i Norden, har blitt markedsleder i de nordiske landene på få år, og selskapet streber etter å gjøre det samme i Sentral-Europa.

Som et resultat av transaksjonen vil alle de 39 ansatte i Tecno Globe bli overført til Duell. Det franske selskapet ble grunnlagt i 1995 og er en av de ledende importører og grossister av motorsykkel- og sykkeltilbehør i Frankrike med en omsetning på mer enn 21 millioner euro (regnskapsåret 1-12 / 2020). Selskapet har mer enn doblet omsetningen de siste fem årene. Duells administrerende direktør Jarkko Ämmälä sier dette om transaksjonen:

"Frankrike er et av de største motorsykkel- og sykkelmarkedene i Europa, og vi er veldig begeistret for avtalen som nettopp er fullført. Tecno Globe åpner døren for nye markeder for oss, samtidig som vi kan dra nytte av deres sterke lokale bransjekunnskap, lange leverandør- og kundeforhold og deres betydelige merkevareportefølje. Sammen har vi en enda bedre sjanse til å lykkes og vokse, både i Frankrike og andre steder i Sentral-Europa. Vi ser også frem til en ny overtakelse i Europas stadig voksende sykkelmarked."

Fabrice Chrétien, grunnlegger av Tecno Globe, kommenterer:

"Tecno Globe og Duell deler en lik sterk strategisk visjon og forretningsfilosofi, kjemien og mulighetene for samarbeid med Duell var åpenbare fra starten av. Med Duell vil Techno Globe ha en sterk ny eier som vil gjøre det mulig for oss å fortsette vår nåværende forretningsmodell og utvikle den til et helt nytt nivå."

Frankrike er et av de ledende landene i Europa innen motorsykkel og sykkelbransjen:

Frankrike har vært et av de største tohjulsmarkedene i Europa i ti år, med anslagsvis 250.000 motorsykler eller mopeder registrert hvert år. Etterspørselen etter sykler har også økt sterkt under pandemien, ettersom sykler har blitt stadig mer populære som transportmiddel. Duell Bike-Center er markedsledende på sitt felt i både de nordiske og baltiske landene, og selskapet har målrettet utvidet seg til Sentral-Europa. Sommeren 2021 kjøpte Duell den nederlandske powersport-importøren IGM Trading BV og tyske Grand Canyon GmbH.

"Det franske markedet er mange ganger større enn det finske markedet, så potensialet er enormt. Tecno Globe har allerede 4000 kunder i Frankrike, inkludert de store detaljhandelskjedene Intersport og Decathlon, samt mange viktige nettbutikker. Vårt mål er selvfølgelig å øke antallet ytterligere i fremtiden og bringe sammen med våre egne kunder", sier Ämmälä.

Duell Bike-Center Oy ble grunnlagt i 1983 i Korsholm og er et importselskap som selger importerte og egne produkter i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Nederland, Belgia, Tyskland, England, Irland, Spania, Tsjekkia, Romania og Russland gjennom et omfattende distribusjonsnettverk. Duells moderne logistikksentre ligger i Korsholm i Finland, Tranås i Sverige, Hengelo i Nederland og Montpellier i Frankrike. Konsernet har i dag en internasjonal arbeidsstyrke på over 150 ansatte.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse