ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Ducati XDiavel med Euro 5-motor

Siden alle de store MC-messene i år er kansellert, har Ducati valgt å presentere sine nyheter med hjelp av en serie videoer denne høsten. Sist fikk vi nyheten om nye Multistrada. Denne gang er det nye XDiavel som er blitt filmstjerne.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2020 kl 07:37

Tekst: Rolf W. Marthinsen.

Forrige nyhet skapte høye forventninger, men det blir feil å skrive at XDiavel fremstår som en helt ny sykkel. Motoren er nå blitt Euro 5-godkjent, og fargesammensetningen på de tre utgavene er litt annerledes. Ellers er nye XDiavel ganske lik 2020-modellen. At man ikke finner så mye nytt, betyr ikke det samme som at XDiavel er gammel eller mindre bra. Tvert imot XDiavel er en svært spennende og sportslig cruiser med god motor og gode kjøreegenskaper.

Den to sylindrede v-motoren som heter Teastatretta DVT 1262 er omtrent den samme, men for å få den Euro 5-godkjent har fabrikken i Bolognia måttet ta noen grep. Et nytt eksosanlegg og en annerledes mapping var det som skulle til for å få ned utslippet. Endringene har ikke ført til reduksjon hva angår ytelse, snarere tvert imot. Motoren har fått åtte ekstra hestekrefter til å rutte med, og dreiemomentet er økt med 0,2 Nm. Motoren yter nå 160 hester ved 9.500 omdreininger per minutt, og har et dreiemoment 127 Nm ved 5000 omdr.

Ducati er for mange kjent for sine røde motorsykler, men nye XDiavel får du ikke i fargen rød. XDiavel kan du nå få i tre utgaver som hver har sin egen fargekombinasjon. Du kan velge mellom Dark, S og Black Star. Dark er inspirer av Ducati Monster som første gang kom ut i svart matt, i 1998. Fargekombinasjonen til S-modellen er svart blank med noen få aluminiumdetaljer. Det nærmeste du kommer rødt på X Diavel, er fargen til Black Star-modellen. Denne har en trefarget bensintank som er svart matt og koksgrå med en rød stripe tvers over. I tillegg er tobbdekslene til sylindrene røde. Denne har også nye lettmetalsfelger som er to kilo lettere enn de gamle. Black Stars våtvekt er på beskjedne 221 kilo.

Pris:

XDiavel Dark: 263.500

XDiavel S: 312.500

XDiavel Black Star: 321.900

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse