ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Ducati topper laget med Superleggera V4

Verdens kraftigste og mest avanserte motorsykkel er født, og Ducati har døpt den Superleggera V4. Den kan faktisk kjøpes av betalingsvillige entusiaster. Tekst: Ole-Andreas Isdahl. Ja, det er nesten ikke til å tro når man leser hva Ducati har gjort for å videreutvikle Panigale V4 til Superleggere V4. Dette monsteret av en motorsykkel er i ordets rette forstand trimmet med vektreduskjoner, ytelsesforbedringer og teknologiutvikling som hører hjemme i kategoerien for supersoniske fly. Superlegger

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Verdens kraftigste og mest avanserte motorsykkel er født, og Ducati har døpt den Superleggera V4. Den kan faktisk kjøpes av betalingsvillige entusiaster.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Ja, det er nesten ikke til å tro når man leser hva Ducati har gjort for å videreutvikle Panigale V4 til Superleggere V4. Dette monsteret av en motorsykkel er i ordets rette forstand trimmet med vektreduskjoner, ytelsesforbedringer og teknologiutvikling som hører hjemme i kategoerien for supersoniske fly.

Superleggera er i tillegg til å være vakker et teknologisk mesterverk, den første motorsykkelen i verden som har en karbon ramme, karbon svingarm og karbon hjul. Tørrvekten på vidunderet er skarve 152 kg, og maskinisten leverer vanvittige 224–234 hk, litt avhengig av konfigurasjon. Det gir et effekt/vekt-forhold på syke 1,54, hvilket er så mye at det vil være tilnærmet umulig å håndtere kreftene uten førerstøttesystemer, i hvert fall for vanlige folk.

Superleggera V4 kommer med åtte kjøremodus: Mode A, mode B og sport, de øvrige valgene kan du konfigurere. Så hva angår ytelse befinner du deg utvilsomt i den øvre enden av skalaen.

Men det koster å være kar, og vidunderet som vil være leveringsklar i juni 2020 vil koste i størrelsesordenen 1,1 millioner norske kroner – gitt at du greier å slå kloa i et av de 500 eksemplarene som skal produseres.

Ducatis testfører Allessandro Valia banket Panigale V4 med drøye 2 sekunder raskere rundetider på Mugello. Ducati har hentet kunnskap og testutstyr fra flyindustrien under utviklingen av Superleggera, og dette har gjort det mulig å oppnå optimaliserte toleranser og vanvittige ytelser på de viktigste komponentene. En svingarm i karbon har man vel nesten ikke fantasi til å se for seg!

Alt er spesielt med vidunderet, og Ducati garanterer blant annet en «downforce» på hele 50 kg ved 270 km/t, det er vanvittige 28 kg mere enn det Panigale V4 leverer.

Greier du å jekke ut sparepengene og sikre deg et av de nummererte eksemplarene, får du selvfølgelig tilgang til en lang liste med «goodies», slik som spesialdesignede kjøredresser, karbonhjelmer (må kjøpes) og banekjøring på Ducatis egne testbaner, for å nevne noe. Dette er utvilsomt materiell for de spesielt engasjerte Ducatiførerne, så får vi se om disse blir å finne blant Nordmenn? Men ser du en i sommer, så ikke kødd med den, det går ikke!

#Nyhet #Ducati

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse