ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Ducati setter rekord

I en verden hvor nyhetsbildet preget av ekstremisme og vold er, det hyggelig å kunne rapportere gode nyheter – som for eksempel at Ducati rapporterer ny produksjonsrekord. For første gang i selskapets historie har omsetningen passert 50.000 enheter - nærmere bestemt 54.800. Det betyr at den forrige rekorden fra 2014 er slått med ikke mindre enn 9683 sykler. Dette er en økning på 22 %. Ducatis direktør Claudio Domenicali (på bildet) understreker at det gode resultatet langt på vei skyldes den eno

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I en verden hvor nyhetsbildet preget av ekstremisme og vold er, det hyggelig å kunne rapportere gode nyheter – som for eksempel at Ducati rapporterer ny produksjonsrekord.

For første gang i selskapets historie har omsetningen passert 50.000 enheter - nærmere bestemt 54.800. Det betyr at den forrige rekorden fra 2014 er slått med ikke mindre enn 9683 sykler. Dette er en økning på 22 %.

Ducatis direktør Claudio Domenicali (på bildet) understreker at det gode resultatet langt på vei skyldes den enorme suksessen Scrambler har hatt. En modellrekke Ducati definerer som et merke innenfor merket. 16.000 solgte Scrambler var resultatet for 2015, og Scrambler kan dermed skryte av å være den første Ducati med plassering blant verdens 10 mest solgte tunge sykler.

Markedsdirektør Andrea Buzzoni understreker imidlertid at det ikke bare er nye modeller som ligger bak fremgangen: Ducatis internasjonale forhandlernett har også ekspandert. I dag har Ducati 700 forhandlere fordelt på 90 land.

USA er fremdeles det største markedet og veksten der var på 14 %, men størst vekst var i hjemlandet Italia: Der økte Ducati med imponerende 53 %!. Tyskland er nest størst og gikk opp 24 %, Frankrike på tredjeplass økte 24 % og England på femte kunne vise til 37 % oppgang.

I tillegg til Scrambler selger Ducati godt av Multistrada 1200 (8000+ stk) og Monster 821 (6500 stk). Diavel og begge Panigale 1299 og 899 kunne også vise hyggelige tall. Ducati ser også lyst på utsiktene for 2016, og skal man dømme etter publikumsresponsen på EICMA har de all grunn til det.

Vi gratulerer og gleder oss over medvinden europeisk MC-industri generelt opplever.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse