ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Ducati-salget ned ...

Ducati rapporterer (kilde: Audi AG) at salget for modellåret 2018 er 7,4 % lavere enn på samme tid i fjor. Totalt har den italienske fabrikken solgt 32.250 sykler til en verdi av 448 millioner Euro. Dette beløpet representerer 1.4 % av Audi AG's omsetning. Selv om Ducati har en netto fortjeneste på 9,5 %, blir dette likevel bare småpenger i Audis pott, og tallene som oppis kan vel forklare hvorfor sjefene for både VW og Audi sier at det som nå gjelder for Ducati er enten økning eller nye eiere.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ducati rapporterer (kilde: Audi AG) at salget for modellåret 2018 er 7,4 % lavere enn på samme tid i fjor. Totalt har den italienske fabrikken solgt 32.250 sykler til en verdi av 448 millioner Euro. Dette beløpet representerer 1.4 % av Audi AG's omsetning.

Selv om Ducati har en netto fortjeneste på

9,5 %, blir dette likevel bare småpenger i Audis pott, og tallene som oppis kan vel forklare hvorfor sjefene for både VW og Audi sier at det som nå gjelder for Ducati er enten økning eller nye eiere.

Hvis vi ser på de enkelte segmentene, går alle ned, med unntak av Sport-kategorien: Den delen kan vise til en økning på hele 29 % med 7683 enheter i løpet av årets første seks måneder. Den nye Panigale V4 er en av hovedårsakene til dette, men Ducati sier at salget av Multistrada 1260 også har vært bra. De fleste store markedene viser nedgang, mens Italia, som er på vei opp av en bølgedal når det gjelder MC-salg, kan vise til økning.

Markedseksperter er redd kalenderåret 2018 blir det første året med nedgang for Ducati etter at firmaet har vist til økning åtte år på rad. De samme ekspertene venter også nedgang for Triumph og BMW, mens det ser ut til at KTM fortsatt har vind i seilene til gatesyklene.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse