Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Ducati Multistradas nye V4-motor

Fjerde generasjon Ducati Multistrada vil få en ny og mykere motor med enda mer krefter. Ducati har tydelig stor tro på motoren, og kaller det selv et paradigmes

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Fjerde generasjon Ducati Multistrada vil få en ny og mykere motor med enda mer krefter. Ducati har tydelig stor tro på motoren, og kaller det selv et paradigmeskifte.

Tekst: Rolf W. Marthinsen.

Foto: Ducati.

Panigale kom med V4-motoren i 2018, og i år kom Ducati Streetfigthter med det samme råskinnet av en motor. Da Ducati satte seg ned ved tegnebordet for å designe nye Multistrada, la de vekt på at denne modellen skal være en langturmaskin, med lange serviceintervaller. Hovedservice med ventiljustering vil kun måtte foretas ved hver 60.000 kjørte kilometer.

Multistradas nye V4-motor har fått navnet Granturismo. Volumet er på 1158 kubikkcentimeter, og selv om den har to sylindre mer enn sin forgjenger, er motoren lettere og mindre. Motoren skal yte hele 170 hestekrefter og ha et dreimoment på 125 Nm ved 8750 o/min. Hvilket vil si at Multistrada vil bli en svært spennende konkurrent i adventureklassen.

Granturismo-motoren er 95 millimeter lavere og 85 millimeter kortere enn sin forgjenger. Ifølge Ducatis CEO Claudio Domenicali gir dette noen fordeler med selve plasseringen i rammen. Hvilket skal resultere i en enda bedre balansert motorsykkel. Den nye motoren veier ikke mer enn 66,7 kg, hvilket vil si at den veier 1,2 kg mindre enn den tosylindrede 1260-motoren som Multistrada har i dag.

Mange var skeptiske da Ducati puttet på to sylindre til på sin superbike Panigale. Flere mente at med annerledes lyd ville sjelen forsvinne. Denne skepsisen ser ut til å ha lagt seg. Med en helt spesiell veivaksel og utradisjonelt tenningstidspunkt, har Ducati bevart lyden, og dermed verdigheten.

Annonse
Annonse