ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Ducati med radar!

Ducati har nylig presentert noen av innovasjonene fra sitt prosjekt «2025 Safety Road Map» – en strategi hvis målsetting er å ta frem nye sikkerhetssystemer og teknologier. Første fase er allerede på plass: Krengningsensitiv ABS kommer på alle Ducati motorsykler. Den italienske fabrikken er også i gang med å teste radarsystemer som vil bli montert på en produksjonssykkel i nær fremtid. Ducati har lenge hatt fokus på elektroniske sikkerhetsinnretninger: De er den eneste MC-produsenten som har et

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ducati har nylig presentert noen av innovasjonene fra sitt prosjekt «2025 Safety Road Map» – en strategi hvis målsetting er å ta frem nye sikkerhetssystemer og teknologier. Første fase er allerede på plass: Krengningsensitiv ABS kommer på alle Ducati motorsykler. Den italienske fabrikken er også i gang med å teste radarsystemer som vil bli montert på en produksjonssykkel i nær fremtid.

Ducati har lenge hatt fokus på elektroniske sikkerhetsinnretninger: De er den eneste MC-produsenten som har et kjøretøy som kan samhandle med det jakkeintegrerte D-air-systemet, og de er også de første til å utstyre en klassisk/retro-modell med krengningsensitiv ABS, nemlig Scrambler 1100.

2025 Safety Road Map inneholder også noe Ducati kaller ARAS (Advanced Rider Assistance System). Dette er avanserte elektroniske systemer med sensorer som er med å øke sikkerhet og blant dem finner vi radar. Radar vil gi tilbakemelding om omgivelsene og hjelpe å avverge kollisjon med hindringer eller andre kjøretøy ved å varsle føreren.

Systemet utvikles i samarbeid med Department of Electronics, Information and Bioengineering ved Politecnico di Milano. Hittil er det utviklet at system som ser bakover og advarer om kjøretøy i blindsonen. Ducati har også valgt seg en teknologisk ressurssterk partner i utviklingen av en radar som ser forover. Denne vil samarbeide med adaptiv cruisekontroll for å holde en pre-programmert avstand til forankjørende og også advare om potensielle front til font situasjoner.

Alle disse systemene, sammen med et avansert interface som advarer føreren, vil være på plass på en av Ducatis 2020-modeller.

Faremomenter? Det må være at føreren stoler så blindt på elektronikken at hun/han blir en fare i seg selv, noe vi har sett i forbindelse med selvkjørende biler.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse