ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Ducati feirer rekordår

2016 var et godt år for Ducati: Totalt har de levert 55.451 sykler på markedet, en økning fra fjorårets 54.809. Det kan være verd å merke seg at dette er sykler produsert i Italia og kun mellomklasse og store. Dette gjør Ducati til en skikkelig stor aktør i europeisk sammenheng, ettersom de ikke kan spe på produksjonstallene med sykler i klassene fra 125 – 300 ccm. De støtter seg heller ikke på fabrikker i det fjerne Østen. Når det gjelder hvilke modeller som har mest suksess, kan det være verd

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

2016 var et godt år for Ducati: Totalt har de levert 55.451 sykler på markedet, en økning fra fjorårets 54.809. Det kan være verd å merke seg at dette er sykler produsert i Italia og kun mellomklasse og store. Dette gjør Ducati til en skikkelig stor aktør i europeisk sammenheng, ettersom de ikke kan spe på produksjonstallene med sykler i klassene fra 125 – 300 ccm. De støtter seg heller ikke på fabrikker i det fjerne Østen.

Når det gjelder hvilke modeller som har mest suksess, kan det være verd å merke seg at salget av Multistradamodellene har økt med hele 16 %. Hypermotard serien har også slått an. Den kan notere seg for 15 % økning, noe som også gjelder XDiavel: Den kunne notere seg for 5200 solgte. Ducati Scramblerserien fortsetter også fremgangen - mer enn 15.500 ble levert! Ved utgangen av året har Ducati 1594 ansatte og 783 forhandlere fordelt på 90 land.

Markedet i Italia har hatt en markant vekst de senere årene, og er nå det nest største markedet for Ducati – større enn Tyskland men bak USA. Europa generelt har også vist god respons på Ducatis modeller: Spania økte for eksempel hele 38 %. Også oversjøiske markeder som Kina, Argentina og Brasil kan vise meget positive tall.

Rapporten fra Ducati er godt nytt for alle Ducatisti. Fabrikken har vind i seilene, utvikler stadig nye modeller og er ledere på teknologifronten på flere felt.

Vi slutter oss til gratulantene.

Bildet viser Ducatis direktør Claudio Domenicali med en Multistrada.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse