Annonse
Annonse
MC-avisa

Drømmesykkelen settes i produksjon – men det vil koste å være «kar»!

Ducati starter nå produksjonen av Superleggera V4 ved fabrikken i Bergamo, og denne drømmesykkelen vil kun bli produsert i 500 nummererte eksemplarer. Tekst: O

Publisert:

Ducati starter nå produksjonen av Superleggera V4 ved fabrikken i Bologna , og denne drømmesykkelen vil kun bli produsert i 500 nummererte eksemplarer.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Foto: Ducati (fra pressemelding).

Dette er den eneste motorsykkelen i verden som er godkjent for bruk på vei med karbon ramme, svingarm og hjulsett, og herligheten veier bare 159 kg. De som er heldige nok og har mot nok til å kjøpe et eksemplar, vil bli invitert til fabrikken for å avhente sitt eksemplar. Pr. i dag ikke aktuelt på grunn av Corona, men det går nok over.

Superleggera V4 er et resultat av langvarig forskning og vilje til å utfordre all teknologi. Ducati har et meget kompetent tech-miljø, og de bruker selvfølgelig all sin racing-erfaring for å lande dette imponerende prosjektet.

Kjøpere vil også få mulighet til å prøve sykkelen sin på Mugello, og det skulle gi kjøperen rikelig med muligheter til å prøve maskineriet på en høyhastighetsbane som brukes i MotoGP-sirkuset. Her og bare her vil du kunne utfordre disse kapasitetene, gitt at du har ferdigheter til det.

Dette maskineriet er teknisk sett en begavelse, og Ducati lover blant annet en «downforce» på 50 kg ved 270 km/t. Ikke så hverdagslige og brukervennlige detaljer kanskje, men det kan jo være greit å vite at det er slik og at dette er 20 kg mere enn det Panigale tilbyr med sine vinger.

Superleggera V4 veier hele 16 kg mindre enn Panigale V4 (som i og for seg er potent nok), og har en «power to weight ratio» på nesten 1,5. Ja, du leser riktig, faktisk så mye! Da skal du prise deg lykkelig for at sykkelen har det aller beste av førerstøttesystemer, slik at vanlige folk faktisk kan klare å håndtere kreftene uten å gå inn i en bane rundt jorda.

Listen over de tekniske kapasitetene er selvfølgelig lang og uvanlig, og vi sender de kjøpelyste direkte til forhandleren for å bli briefet der. Dette er materiell for racingfolket eller de spesielt interesserte som kanskje også har spart en stund ...

Klikk her for å lese mer om modellen på Ducati.com

Annonse
Annonse