Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Dobbeltseier på hjemmebane

Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway: "Superbike-fører Carl Berthelsen vant begge løpene under andre NM-runde i roadracing på Rudskogen, og sikret seg med det god ledelse i NM-sammendraget. Denne helgen ble 2-Hjulsfestivalen arrangert på Rudskogen Motorsenter, og ingen klarte å holde følge med Suzuki-fører Carl Berthelsen i keiserklassen Superbike. Kristiansand-føreren vant begge racene, og tok dermed over NM-ledelsen totalt. – Dette kunne ikke gått stort bedre for vår de

Publisert:

Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway:

"Superbike-fører Carl Berthelsen vant begge løpene under andre NM-runde i roadracing på Rudskogen, og sikret seg med det god ledelse i NM-sammendraget.

Denne helgen ble 2-Hjulsfestivalen arrangert på Rudskogen Motorsenter, og ingen klarte å holde følge med Suzuki-fører Carl Berthelsen i keiserklassen Superbike. Kristiansand-føreren vant begge racene, og tok dermed over NM-ledelsen totalt.

– Dette kunne ikke gått stort bedre for vår del. Alt har fungert hundre prosent, smiler en svært fornøyd Berthelsen etter dobbeltseieren på Rudskogen. Hans argeste konkurrent om NM-gullet i Superbike, Norvald Haaland, veltet i race nummer to, og fikk med det en nullpoenger. Dermed tok Carl Berthelsen over NM-ledelsen, og har sikret seg en komfortabel ledelse.

– Det er godt å lede sammendraget, men det er mange løp igjen, så vi kan ikke bruke dette som hvilepute. Nå er det Mo i Rana som er neste runde, og vi må holde fokuset, forteller han.

God kontroll

Carl Berthelsen hadde god kontroll under begge løpene og trengte ikke pushe tempo spesielt mye. Han kjørte raskest gjennom hele helgen og følte seg aldri truet.

– Vi la oss på et jevnt racetempo på lave 1,26 runder og var komfortabel med det. I løp nummer en ledet vi fra start, og kjørte fra Haaland og vant løpet med over 10 sekunder. I løp nummer to var det jevnere, men vi ledet de første 15 rundene. Det var når vi skulle passere en gruppe førere vi hadde tatt igjen med en runde at Haaland gikk i asfalten, og da var det bare å kontrollere inn til mål, forteller han.

Selv om Berthelsen er fra Kristiansand, er Rudskogen Motorsenter i Østfold å regne som hjemmebane ettersom han kjører for arrangørklubben Borg MC-klubb. Berthelsen var nede på banerekordtider på lørdag, men banerekord uteble denne helgen.

– Det ble viktigere for oss å kjøre med hode og ikke risikere for mye. Hadde banerekord vært viktig for oss, så hadde jeg nok klart å presse tiden ytterligere, forklarer han.

Nå blir det noen uker hjemme før neste NM-runde kjøres på Arctic Circel Raceway i Mo i Rana om vel fire uker. NM-runden fra Mo i Rana kjøres 9. og 10. juli.

– Vi har fått en drømmestart på årets NM, men det er tidlig i sesongen. Det gjenstår fortsatt mange løp, men jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen, avslutter Berthelsen."

Klikk her for resultater fra helgen (ny fane åpnes).

Fotobyline: Johan Marius Svingen.

#Nyhet

Nøkkelord

Annonse
Annonse