ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Dette frykter nordmenn i sommertrafikken

(Foto: Anders Eidevik)

Pressemelding, Bilsmart.no. Sommeren er høysesong for trafikkulykker, og juni hittil i år har krevd dobbelt så mange liv mot juni i fjor. Men hva er det folk egentlig frykter mest når de ferdes ute på veiene? Bilsmart.no har utført en spørreundersøkelse for å finne ut hva nordmenn er mest redd for når de ferdes på veiene i vår- og sommermånedene. Ett svar troner klart øverst på listen; rus- og alkoholpåvirket kjøring.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Pressemelding, Bilsmart.no.

Sommeren er høysesong for trafikkulykker, og juni hittil i år har krevd dobbelt så mange liv mot juni i fjor. Men hva er det folk egentlig frykter mest når de ferdes ute på veiene?

Bilsmart.no har utført en spørreundersøkelse for å finne ut hva nordmenn er mest redd for når de ferdes på veiene i vår- og sommermånedene. Ett svar troner klart øverst på listen; rus- og alkoholpåvirket kjøring.

Mandag 27. juni kalte vegdirektør Ingrid Dahl Hovland inn til krisemøte etter nok en helg med dødsulykker på veiene. Hittil i juni har 14 blitt drept i trafikken, i motsetning til sju gjennom hele juni i fjor, ifølge Statens vegvesen. Nå tar mange bilen fatt når de skal reise på ferie, og med tanke på at sommeren som regel står for en tredjedel av alle årets dødsulykker, har mange grunn til å være bekymret. Hardest går det vanligvis utover de som kjører personbil og motorsykkel.

Ruskjøring gir størst frykt

Bilsmart har spurt 840 nordmenn hva de er mest redde for når de kjører bil i vår- og sommermånedene, og flere svaralternativer var mulig. Hele 55 prosent svarte at de var mest redde for sjåfører i rus- og alkoholpåvirket tilstand. Denne frykten kan ikke sies å være uberettiget; ifølge Trygg Trafikk viser det seg at ruskjøring er en av de største årsakene til dødsulykker på veiene.

Folk er redde for råkjørere

En annen faktor som bidrar sterkt til ulykkesstatistikken er folk som kjører for fort, og dette kommer også på andreplass over hva nordmenn frykter mest i trafikken. 27 prosent frykter råkjørere langs veiene.

Syklister i veibanen

Dødsulykker som involverer syklister hører med til sjeldenhetene, men syklister i veibanen ligger likevel på tredjeplass over hva nordmenn frykter mest når de er ute og kjører. 1 av 4, eller 25 prosent, svarer at de er redde for syklister i veibanen.

Dette er vi mindre redd for

Vannplaning og sammenstøt med dyr er også noe som skaper frykt blant trafikanter, men dette ligger likevel nederst på listen over hva nordmenn er mest redd for i trafikken, med en svarprosent på henholdsvis 15 og 19 prosent. Trange eller dårlige veier havner på midten av listen med 20 prosent.

Klikk her for å lese mer om spørreundersøkelsen på Bilsmart.no

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse