ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Det står ikke på viljen ...

Vår helt Zef Eisenberg – mannen som hadde satt seg som mål å sette ny verdensrekord på is med sin ekstremtrimmede Suzuki Hayabusa – har kjørt i Speed Week Årsunda, men dessverre uten å sette ny verdensrekord. Det ble imidlertid begivenhetsrikt nok likevel! Klikk her for å lese vår artikkel i forkant av rekordsforsøket. I have no pigs in my dekks ... Det sto ikke på viljen: Sykkelen gikk som bare fy, men dekkene med 250 titanpigger var ikke modne for oppgaven. På første forsøket røk stålforster

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Vår helt Zef Eisenberg – mannen som hadde satt seg som mål å sette ny verdensrekord på is med sin ekstremtrimmede Suzuki Hayabusa – har kjørt i Speed Week Årsunda, men dessverre uten å sette ny verdensrekord. Det ble imidlertid begivenhetsrikt nok likevel!

Klikk her for å lese vår artikkel i forkant av rekordsforsøket.

I have no pigs in my dekks ...

Det sto ikke på viljen: Sykkelen gikk som bare fy, men dekkene med 250 titanpigger var ikke modne for oppgaven. På første forsøket røk stålforsterkningen i dekkene, noe som gjorde at begge innerslangene punkterte. Til tross for det nådde Zef 275 km/t – på punkterte hjul. Etter flere punkteringer og med et nytt framdekk uten stålforsterkning, bar det tilbake på isen. Denne gangen utvidet framdekket seg så mye på grunn av sentrifugalkraften at piggene rev i stykker bremseslangene. Det forårsaket en gigantisk wobble og, selvfølgelig, problemer med å få stoppet.

Nytt forsøk: Ved 283 km/t videt framdekket seg opp igjen og skar opp radiatoren. "Sykkelen gikk bra i det kalde været, skikkelig bra, og det var potensiale til å nå 300 km/t med mer i bakhånd, men med for svake dekk og uten radiator var det bare å pakke sammen", blir det slått fast på hjemmesiden til Madmax Race Team.

Eisenberg var imidlertid ikke villig til å gi opp med en gang og lånte en 1000 cc isracer. "På første forsøk eksploderte bakdekket ved rundt 260 km/t, og ryggen min ble pepret med biter av dekk, bolter og splinter", kunne han fortelle før han satt kursen hjemover.

Tøffe typer, det der!

Foto er hentet fra Madmax Race Team sin Facebook-side.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse