Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Det skjer mye spennende i Husqvarna-leiren om dagen

Husqvarna lager kule motorsykler, det er det ingen tvil om. Ei er det heller ingen tvil om at Husqvarna lager bra motorsykler som appellerer til mange norske førere i alle aldersgrupper.

Publisert:

Modellporteføljen Huskvarna gjerne forbindes med, er spreke, ytelsessterke kjøremaskiner som er svært festlige å kjøre. Merket har en lang historie ifra cross og enduro og kan virkelig lage fengende motorsykler som leverer morsomme kjøreegenskaper med høy «fun-factor». Husqvarna melder i en pressemelding at de i 2022 satser videre på gatesegmentet med «facelift» på Svartpilen 125, Vitpilen 401 og Svartpilen 401. Alle kule modeller som leverer mye effekt og herlige kjøreegenskaper. Alle urbane storsjarmører med høy komfort og rampefaktor.

Svartpilen 125 har i likhet med sine større søsken i 401-serien et særegent og kult design og en oppreis og behagelig sittestilling. Husqvarna bruker bra komponenter som en god trellis ramme, WP dempere, Bybre bremser med Bosh sitt ABS-system. Svartpilen 125 har et kult og lettlest instrument som står godt til sykkelens design. Med Pirelli Scorpion dekk blir dette noe av det tøffeste du får i A1-klassen.

Husqvarna melder at de fortsetter å produsere Vitpilen 401 og Svartpilen 401, som er minst like godt spekket med gode komponenter som Svartfilen 125. Her får du LED-belysning, dempere som er jekket opp et hakk med WP APEX og en kul girkasse med kvikkskifter og blipper (easy shift) som gjør det veldig morsomt å kjøre begge modellene. Begge modellene har fått ride-by-wire, hvilket betyr en jevnere og mer presis gassrespons.

Det er hovedsakelig kjøreposisjonen som skiller disse to modellene fra hverandre. Vitpilen 401 har et såkalt clip-on styre som gir en litt mer aggressiv og foroverlent kjøreposisjon, sammenlignet med Svartpilen 401 som har et tradisjonelt og bredt styre som gir en oppreist kjøreposisjon. Begge er svært godt egnet til både pendling og kveldsterapi, eller en langtur for den saks skylt. Fellesnevneren for alle disse modellene er at smilet kommer kjapt! Disse modellene er lette og fine, har festlige kjøreegenskaper og leverer sakene selv om du veier 90 kg. Med 373 cc og 44 hk er det rett og slett morsomt å kjøre.

Det skjer veldig mye spennende i Husqvarna-leiren om dagen, 901 Norden har inntatt podiet og forventes å ta plass i kombiklassen for førerne som liker touring, grus og moro. Porteføljen til Husqvarna er relativt stor, og det er derfor morsomt å dra på tur til forhandleren som gjerne har mye sykler og utstyr du ikke visste du trengte.

Have fun!

Annonse
Annonse