Annonse
Annonse
MC-avisa

Det ryktes om KTM 890 Duke

Ryktene går alltid før de store messene i Europa og nå har journalistene som spionerer på fabrikantene spottet noe som virkelig kan løfte hatten av MC folket. Tekst: Ole-Andreas Isdahl. Hovedfoto: Visordown. Ryktene sier nemlig at KTM kommer til å lansere en ny Duke 890 og spionbildene viser tidligere GP fører Jeremy McWilliams på det man tror er en tapet utgave av det nye monsteret. Ryktene forteller at sykkelen vil levere rundt 130 hk med tekniske kapasiteter som er «grosset opp» ift det som

Publisert:

Ryktene går alltid før de store messene i Europa og nå har journalistene som spionerer på fabrikantene spottet noe som virkelig kan løfte hatten av MC folket.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Hovedfoto: Visordown.

Ryktene sier nemlig at KTM kommer til å lansere en ny Duke 890 og spionbildene viser tidligere GP fører Jeremy McWilliams på det man tror er en tapet utgave av det nye monsteret. Ryktene forteller at sykkelen vil levere rundt 130 hk med tekniske kapasiteter som er «grosset opp» ift det som fort kan bli lillebror 790.

(Foto: Visordown)

I baggene vi ser på bildet ligger det trolig en telemetripakke som gjør målinger under testing, og medfører ryktene riktighet, forsøker nok KTM å tette det store gapet mellom det eksisterende 790- og 1290-segmentet. Det er ingen dum idé. 800–1000-segmentet byr på svært mye kjøreglede, passer norske forhold godt og er ofte fornuftig priset. Dette er gode nyheter for oss som digger KTM, og for de som kjenner den eksisterende Duken, så kan vi jo levende forestille oss at dette bare må bli et fyrverkeri av en motorsykkel.

KTM leverer alltid på ytelse og kjøreegenskaper, og med tilgjengelig førerstøtteteknologi kan vi her stå ovenfor noe av det morsomste som er laget på lang, lang tid. Så skal de som ikke liker designet til KTM få lov til å mene akkurat det de vil om det. De som digger kjøreegenskapene og ytelsen til KTM driter nemlig i hvordan dette ser ut, fordi de er så morsomme å kjøre.

(Foto: Ole-Andreas Isdahl)

I og med at KTM tidligere har brukt de velkjente LC4 og LC8-motorene sine i forskjellige versjoner og størrelser, tillater vi oss å anta at fabrikanten i dette tilfellet bruker en borret versjon av den nye LC8c (compakt) versjonen som kom med 790 Duke. Vi antar at vektøkningen vil være minimal!

Vi heier på KTM og er veldig glade for at vi slipper å vente så veldig lenge før vi får bekreftet ryktene. Et knippe av MC-avisa sine journalister reiser til EICMA i Milano allerede kommende helg og kommer til å rapportere direkte fra messen. Følg med her på MCavisa.no!

#Nyhet #KTM

Nøkkelord

Annonse
Annonse