Annonse
Annonse
MC-avisa

Den nye Suzuki GSX-S1000GT har bokstavelig talt landet hos Erling Sande AS

MC-avisa besøkte onsdag Erling Sande AS for å ta den splitter nye Suzuki GSX-S1000GT nærmere i øyensyn. Salgssjef Morten Gjestad gliser med svært god grunn fra øre til øre og kan virkelig glede seg over at en av årets mest spennende nyheter endelig er på plass. GSX-S1000GT blir utvilsomt en av årets viktigste tilskudd i sportstouring-segmentet.

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2022 kl 06:30

MC-avisa testet i 2021 GSX-S1000, nakensykkelen som den nye GT deler plattform med, og konstaterte glatt at vi snakker om et kvantesprang i forhold til forgjengerne GSX-S1000R og GSX-S1000F. Motoren har fått en vesentlig bedre motorstyring med oppdaterte førerstøttesystemer, bedre ramme, seteramme, svingarm, dempere og bremser, for å nevne noe.

Vi har foreløpig ikke kjørt GSX-S1000GT, men bygger våre analyser på testen av nakenutgaven som har tilnærmet like tekniske spesifikasjoner. Den helt nye GSX-S1000GT skiller seg fra nakenmodellen med en litt kraftigere seteramme som skal bære sidevesker, en litt annerledes og oppreist sittestilling og en kåpeseksjon som bidrar til en litt høyere tørrvekt.

Sittestillingen er aldeles nydelig, og med den nye kåpen kan du sluke mil etter mil med en heftig motor og en vanvittig presis styregeometri. Girskiftsystemet skal fungere like kjapt og silkemykt som på Hayabusa, og det løfter sykkelens prestasjoner ytterligere.

Dette er nok en av de beste sportstourerne vi kan kjøre i det norske markedet, og kvaliteten på komponenter, design og maskinering er svært høy. I likhet med konkurrentene bruker Suzuki en skrudd seteramme som gjør det enklere å reparere dersom uhellet skulle være ute. Suzuki begynner etter hvert også bli bedre på bruken av TFT-teknologi, og instrumentet som presenteres på GSX-S1000GT er nå på høyde med det beste.

Suzuki GSX-S1000GT er utvilsomt en vanvittig kjøremaskin som vil skape kjøreglede i bøtter og spann, og Suzuki har utvilsomt hentet det beste fra alle for å levere et så godt resultat. Men... du må nok skyndte deg til forhandleren for å få tak i en i år, disse blir det garantert rift om!

Annonse
Annonse