ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

DEKRA tester nye trafikkskilt i Tyskland

DEKRA er et internasjonalt selskap som er eksperter på sikkerhet i alle former, og de arbeider med et prosjekt i Tyskland som bør være interessant for alle motorsyklister: Å bytte ut trafikkskilt av metall med tilsvarende i plast. De aller fleste skilt er laget av metall og festet på kraftige metallpåler. Disse kan være dødelige for en motorsyklist etter et krasj, noe DEKRAs video viser med all ønskelig tydelighet. Det er grunnen til at DEKRA nå eksperimenterer med erstatninger av plast, og vi

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

DEKRA er et internasjonalt selskap som er eksperter på sikkerhet i alle former, og de arbeider med et prosjekt i Tyskland som bør være interessant for alle motorsyklister: Å bytte ut trafikkskilt av metall med tilsvarende i plast.

De aller fleste skilt er laget av metall og festet på kraftige metallpåler. Disse kan være dødelige for en motorsyklist etter et krasj, noe DEKRAs video viser med all ønskelig tydelighet. Det er grunnen til at DEKRA nå eksperimenterer med erstatninger av plast, og videoen viser hvilken enorm forskjell det er mellom de to løsningene. Som videoen viser, kan et sammenstøt med et tradisjonelt skilt være dødelig, mens tilsvarende sammenstøt med et plastskilt i verste fallbare ville gitt mindre skader – rett og slett fordi festepålen knekker.

Systemet er under utprøving i Baden-Württemberg i Tyskland, og det vil gradvis erstatte de tradisjonelle måtene å sette opp skilt. Saken er også under behandling på nasjonalt nivå, hvor man bare venter på en godkjenning fra det tyske samferdselsdepartementet for å kunne bruke plastskiltene i hele Tyskland. Noe å tenke på for norske myndigheter?

En video som viser forskjellen med all ønskelig tydelighet, ser du under:

[Video mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse