ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Dani Pedrosa utnevnt til MotoGP-legende

Til helgen er det duket for finale i MotoGP på Gran Premio De La Comunitat Valenciana i Valencia i Spania. En kar som høster ekstra stor oppmerksomhet denne helgen er spanske Dani Pedrosa, som etter en 18 år lang karriere nå legger opp som aktiv fører. Foto: Ingvild Bolme.Tekst: Helge Spjeldnes. Den 33 år gamle veteranen begynte å kjøre motorsykkel allerede som fireåring og racing som seksåring. I 2001 gjorde Pedrosa debut i GP-sirkuset i den da eksisterende 125cc-klassen, hvor han i 2003 stak

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Til helgen er det duket for finale i MotoGP på Gran Premio De La Comunitat Valenciana i Valencia i Spania. En kar som høster ekstra stor oppmerksomhet denne helgen er spanske Dani Pedrosa, som etter en 18 år lang karriere nå legger opp som aktiv fører.

Foto: Ingvild Bolme.Tekst: Helge Spjeldnes.

Den 33 år gamle veteranen begynte å kjøre motorsykkel allerede som fireåring og racing som seksåring. I 2001 gjorde Pedrosa debut i GP-sirkuset i den da eksisterende 125cc-klassen, hvor han i 2003 stakk av med seieren og ble tidenes yngste verdensmester. Totalt har det blitt hele tre VM-titler i de minste klassene og 31 løpsseiere i den største klassen 500/MotoGP.

Det er en fantastisk sportsmann og et meget flott forbilde som nå legger hjelmen på hylla etter hele 13 år som fører for Repsol Honda. Men Pedrosa gir seg ikke helt med motorsykkel, han går nå over til KTM for 2019 hvor han sammen med Mika Kallio skal være testfører.

Under en egen pressekonferanse i Valencia på torsdag ble Pedrosa hedret og tildelt MotoGP legendestatus og blir dermed den 29. MotoGP-legenden i historien. Blant de 28 andre som allerede er innlemmet, finner man navner som Mike Hailwood, Giacomo Agostini, Nicky Hayden, Angel Nieto, Mick Doohan og Marco Simoncelli, for å nevne noen. Pedrosa etterlater seg et respektfullt avtrykk i MotoGP-verdenen for all tid.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse