ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

CCM Spitfire – minimalistisk mirakel

Engelske CCM er ikke det aller mest vanlige merket her hjemme, men ettersom vi har litt sans for mikrofabrikker som våger å tenke nytt, tar vi med deres nyeste kreasjon. Vidunderet kalles Spitfire (mer engelsk blir det snaut), og den er utviklet i CCMs nye Skunkwerx avdeling – selv om avdeling er et stort ord i denne forbindelsen. Uansett, sykkelen er frekk og moderne og helt sikkert flott, sett med unge øyne. Faktisk så frekk og moderne at CCM har bestemt seg for å begrense produksjonen til 150

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Engelske CCM er ikke det aller mest vanlige merket her hjemme, men ettersom vi har litt sans for mikrofabrikker som våger å tenke nytt, tar vi med deres nyeste kreasjon.

Vidunderet kalles Spitfire (mer engelsk blir det snaut), og den er utviklet i CCMs nye Skunkwerx avdeling – selv om avdeling er et stort ord i denne forbindelsen. Uansett, sykkelen er frekk og moderne og helt sikkert flott, sett med unge øyne. Faktisk så frekk og moderne at CCM har bestemt seg for å begrense produksjonen til 150 stykker.

Motoren er en 600 cc ensylinder som gir 55 hester og 58,5 Nm. Rammen er laget av T45 karbonstål-rør, framgaffelen er en justerbar WP USD og bakdemperen er en fullt justerbar Tractive monoshock. Tørrvekt er lave 121 kg, og setehøyden er på overkommelige 830 mm.

Spitfires styling er ultraminimalistisk og henter litt fra kaféracer, litt fra flattrack og litt fra rundt omkring. Hjulene er 19" med fete dekk. I følge CCM er sykkelen et resultat av at noen få av ingeniørene følte seg kreative og brukte sin egen fritid til å designe sykkelen.

Om det var vel anvendt fritid? Vel smaken er som baken: Delt.

Forresten: Det opprinnelige Skunkworks, som CCM har hentet navneinspirasjon fra, var flyfabrikken Lockheeds avdeling for utvikling av ekstreme fly – bl.a. U2 og SR71 Blackbird.

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse