ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Caroline Pettersen kjører 24-timers Enduroløp

Pressemelding, Caroline Pettersen. Kommende helg er det forventet både blod og tårer for motorsykkelutøver Caroline Pettersen fra Bærum da hun er påmeldt i det smått legendariske Gripendygnet Enduro 24-timers løpet i Sverige. Løpet går fra 7-8 august og Caro stiller for første gang i eliteklassen Dakar. Hun har kjørt løpet før men den gang på lag, nå er hun helt på egne ben og må kjøre alle 24 timer selv. Vinneren er den som har fullført flest runder innen et døgn.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Pressemelding, Caroline Pettersen.

Kommende helg er det forventet både blod og tårer for motorsykkelutøver Caroline Pettersen fra Bærum da hun er påmeldt i det smått legendariske Gripendygnet Enduro 24-timers løpet i Sverige.

Løpet går fra 7. til 8. august og Caro stiller for første gang i eliteklassen Dakar. Hun har kjørt løpet før, men den gang på lag, nå er hun helt på egne ben og må kjøre alle 24 timer selv.

Vinneren er den som har fullført flest runder innen et døgn. Og med seg på denne kraftanstrengelsen har hun med seg 2 mekanikere, pappa Harald og Christian. Oppkjøringen til løpet har pågått i flere uker og sammen med trener Dennis Todler og Bull Ski og Kajakk har Caroline fulgt et tett og hardt program for å stille til start hundre prosent forberedt.

Gripendygnet har blitt kjørt siden 80-tallet, med en liten pause på 2000-tallet. Klassen Dakar som Caroline er påmeldt i blir ofte kalt «Ironman» og tiltrekker seg hvert år eliten av Europeiske Enduroførere. Caroline som til vanlig kjører mest Motocross ser på denne utfordringen som et skikkelig fjell å klatre. Men både hennes gode fysikk og mentale tilstand gjør at alle de rundt henne tror at her har hun noe å bevise. Kjørekunnskap og konkurranseinnstinktet er det ingen ting i veien med heller.

I skrivende stund er hun og trener for fullt. Sykkelen hun skal kjøre er en Honda CRF 250R og hun får bistand fra Lifberg Motor under løpet. Teamet planlegger effektiv kjøring på ca. 19 til 20 timer med to lange pauser der hun spiser, skifter og sover litt. Ellers blir det kun små pitstops for bensin og bytte av utstyr. Det må også nevnes til slutt at ungjenta er eneste norske som stiller – eller tør stille til start..

Tekst: Pål Magnussen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse