ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Can Öncü ble hedret med prisen “Årets Sportsmann”

Norskfødte Can Öncü imponerte en hel verden når han bare 15 år og 115 dager gammel vant sitt aller første løp i Moto3 i MotoGP-serien på Valencia i fjor, og ble dermed den yngste Moto3-vinner i historien. Nå er han hedret med en prestisjefylt pris i sitt hjemland Tyrkia. Tekst: Ingvild Bolme. Hovedfoto: Red Bull KTM Ajo. Han er født i Norge, har norsk mor og norsk pass, men bor i Alanya i Tyrkia hvor hans far Önder Öncü kommer fra. Sammen med sin tvillingbror Deniz har han vunnet nesten alt s

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Norskfødte Can Öncü imponerte en hel verden når han bare 15 år og 115 dager gammel vant sitt aller første løp i Moto3 i MotoGP-serien på Valencia i fjor, og ble dermed den yngste Moto3-vinner i historien. Nå er han hedret med en prestisjefylt pris i sitt hjemland Tyrkia.

Tekst: Ingvild Bolme.

Hovedfoto: Red Bull KTM Ajo.

Han er født i Norge, har norsk mor og norsk pass, men bor i Alanya i Tyrkia hvor hans far Önder Öncü kommer fra. Sammen med sin tvillingbror Deniz har han vunnet nesten alt som vinnes kan siden de begynte å kjøre motocross som 7-åringer. Blant annet har de vært Tyrkiske mestere en rekke ganger, Europeiske Mestere flere ganger, og gjort det stort i road racing i blant annet Asia Cup, FIM CEV Moto3 Junior VM og Red Bull Rookies Cup, som er rekrutteringsklassen til MotoGP-serien. I sistnevnte serie vant Can sammenlagt, mens Deniz ble nummer to. Seieren til Can ga ham dispensasjon til å kjøre ett løp i Moto3 i MotoGP-serien i 2018, selv om han enda ikke hadde fylt 16 år, og det ble finalerunden på Valencia som resulterte i en historisk seier.

Den Tyrkiske TV-kanalen ÜLKE TV arrangerer årlig en idrettsgalla hvor en av de gjeveste prisene som deles ut er prisen Sportsman Of The Year, eller «Årets Sportsmann». Can Öncüs prestasjoner har imponert stort, og han ble dermed en verdig vinner av denne prestisjefylte prisen. Grunnet egen satsing i Moto3 i MotoGP-serien, hvor Can kjører full sesong i år, ble han selv forhindret til å personlig fremmøte når prisutdelingen fant sted den 13. juni. Hans tvillingbror Deniz var derfor tilstede i Cans navn og mottok prisen som ble tildelt av President Erdogán.

Deniz Öncü tok imot prisen Årets Sportsmann på vegne av sin bror Can. (Foto: Tyrkiske Motorsport Forbundet)

Deniz Öncü, som satte banerekord for Moto3 på Catalunya forrige helg, blir selv aktuell i MotoGP-serien med fem wildcards etter han har fylt 16 år den 26. juli. Tvillingene, som i år har vært fraskilt i sin satsing for første gang i deres liv, blir da endelig å se sammen i løp igjen. De utvalgte rundene er Brno i Tsjekkia, Red Bull Ring i Østerrike, Misano i Italia, Aragon i Spania og så finalen på Valencia i Spania i november. Fra neste år kjører tvillingene sammen full sesong for Red Bull KTM Ajo Motorsport i Moto3 i MotoGP-serien.

Klikk her for å lese om Deniz Öncü sin banerekord på Catalunya.

Et flott og prestisjefylt trofé. (Foto: Tyrkisk Motorsport Forbund)

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse