ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

BSA + Jawa = Mahindra (sant)

For noen dager siden nevnte vi at indiske Mahindra sannsynligvis ville overta rettighetene til det ærverdige (og på 70-tallet; meget konkurse) BSA. Nå bekreftes det fra den indiske industrigiganten at avtalen er i boks – til den nette sum av 3,4 millioner pund. I følge Mahindras president for tohjulsproduksjon, Rajewsh Jejurikar, vil en sykkel med BSA på tanken bli globalt lansert i 2018. Oppkjøpet skjedde gjennom en av Mahindras underavdelinger, og de sikret seg i samme rennet retten til å prod

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

For noen dager siden nevnte vi at indiske Mahindra sannsynligvis ville overta rettighetene til det ærverdige (og på 70-tallet; meget konkurse) BSA. Nå bekreftes det fra den indiske industrigiganten at avtalen er i boks – til den nette sum av 3,4 millioner pund.

I følge Mahindras president for tohjulsproduksjon, Rajewsh Jejurikar, vil en sykkel med BSA på tanken bli globalt lansert i 2018. Oppkjøpet skjedde gjennom en av Mahindras underavdelinger, og de sikret seg i samme rennet retten til å produsere og selge motorsykler av merket Jawa. Dette burde være nok til å få ihuga Jawa-entusiaster til å ta til tårene. Det er kanskje første gang siden 50-tallet at Jawa-navnet kan komme til å pryde tanken på en moderne sykkel, og bare det gir hvem som helst grunn til å glede seg.

Det står i hvert fall ikke på teknisk kompetanse. Mahindra er et selskap med mange forgreninger, og de sitter på avansert teknologi. De er også en av Indias største produsenter av tohjulinger, og det i et land der antall produserte enheter først må kunne telles i millioner før de betyr noe.

Ellers kan det være interessant å merke seg hva Mahindras adm. dir Pawan Goenka uttaler: "Vi ønsker å fokusere mer på premiumsegmentet etter hvert som vi utvikler oss...."

Hvis du fremdeles er i tvil om at MC-industriens fremtid ligger i India og andre land i det ikke lenger fullt så fjerne Østen, kan det være på tide å revurdere...

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse