Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Brukttest: Honda CRF1000L Africa Twin DCT

Honda CRF1000L Africa Twin er midt i blinken for den som trenger litt av alt. I helgen prøvekjørte MC-avisa en 2017-utgave med DCT automatgirkasse sammen med t

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Honda CRF1000L Africa Twin er midt i blinken for den som trenger litt av alt. I helgen prøvekjørte MC-avisa en 2017-utgave med DCT automatgirkasse sammen med tre andre bruktsykler i adventuresegmentet. Her er vår brukttest.

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl.

Pris testsykkel: 160.000,-

Årsmodell: 2017

Km: 10.100 km

Våtvekt: 242 kg

Tank: 19 liter

Girkasse: DCT (automat)

Utstilt hos: MC Oslo AS

Jeg blir alltid imponert når jeg kjører Africa Twin, og denne gangen skulle jeg og tre andre testpiloter teste en 2017-modell med DCT kasse (Dual Clutch Transmision). Et konsept mange med glede omtaler, selv om de kanskje selv ikke har kjørt så mye med den selv.

Modellen kom sent i 2016 til Norge og skulle da hoppe etter forgjengeren som har ikon-status. Den nye modellen som har typebetegnelsen CRF1000L klaret det helt fin, og ble selvfølgelig enda bedre. Dette er en høyreist, slank og langbent sykkel med en vidunderlig sitteposisjon og et bredt styre. Den fungerer til absolutt alt. Sykkelen fikk en helt nyutviklet crossplane-motor som yter 95 hk og 98 Nm. Det høres ikke spesielt mye ut på en såpass stor maskin, men motoren leverer fryktelig mye mer enn det du kan tenke deg.

Individet vi fikk med oss fra MC Oslo var en DCT-utgave som var tre år gammel. En nydelig og velstelt sykkel, utryrt med motorbøyler, ekstralys og fult veskesett fra Honda. Teknisk er alt intakt, og vi var ikke i stand til å finne funksjonsfeil eller skjevheter under kjøring, det kjenner vi veldig kjapt så mye som vi kjører. DCT-konseptet byr på en ny kjørestil hvor du ikke må tro at du bare kan overlate alle giring til motorsykkelen, det kan bli kjedelig. Du kan kjerne gjøre det når du er i rolig flyt, men absolutt ikke om skal kjøre aktivt.

Bruker du girskift-knappene som sitter på venstre side og er tilpasset pekefinger og tommel (pekefinger girer opp, tommel girer ned), så har du i realiteten en kvikkskifter på venstre hånd som er utrolig festlig og morsomt. Da kan du kjøre akkurat som på en sykkel med manuell girkasse og virkelig ha det morsomt. Jeg synes faktisk det nesten er litt bedre, fordi jeg får god flyt og tempo i kjøringen. Når sykkelen i tillegg har så gode kjøreegenskaper som denne, ja da blir det bare helt herlig. Dette eksemplaret er velstelt og feilfritt, men trenger nok et par nye sko (men det står vist på planen ifølge MC Oslo)!

Vi er også begeitret for det som foregår mellom hjulene på denne sykkelen. Ramme, dempere og svingarm leverer så absolutt det de skal og jobber fantastisk godt sammen. Kjøreteknisk er alt er bare en fryd, og vi har god kontakt med forhjul og underlaget. Til og med orginalpotten er bra og produserer en dyp herlig lyd fra den kraftige rekketoeren. Denne må etter vår mening aldri byttes ut, det blir for «harry».

Skulle vi pirke og sette fingeren på noe med denne sykkelen, så er det instrumentet som er digitalt og greit, men ikke noe mere. Det kan tidvis være vanskelig å få med seg hva som skjer på instrumentet under kjøring, men det representerer overhodet ikke noe problem når sykkelen er så bra som den er, da trenger du nesten ikke instrumentet.

Dette er veldig bra, og ... det er en opplevelse!

MC-avisa tar ikke stilling til prisingen av disse syklene, da prisen til syvende og sist styres av det markedet er villig til å betale.

Klikk for å lese flere brukttester fra samme kjørehelg:
KTM 1290 Super Adventure T
MV Agusta Turismo Veloce 800

#Nyhet

Nøkkelord

Annonse
Annonse