Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Tilbake på to hjul – NAF-presidenten gleder seg til våren

KORT OM:

Publisert:

NAF, Norges Automobilforbund, som har ca. 483.000 medlemmer i hovedorganisasjonen og vel 9.500 medlemmer i NAF MC, har en president med et klart mål for vinteren: Å kartlegge markedet for spennende alternative motorsykler! Etter noen år uten MC er han igjen klar for å investere i en spennende og stor tohjuling med motor. NAF MC er sammen med Norges Motorsykleunion (NMCU) landets viktigste medlemsorganisasjon for MC-interesserte. NAF MC består av hele 23 klubber fra Agder i sør til Finnmark i nord.

Tekst: Bjørn Richard Johansen.

MC-Avisa møter NAF-president Fredrick Andersen over en kopp god kaffe på hans kontor i Kristian Augusts gt. 10 i Oslo sentrum. Forhandlerne som vil selge noe spennende må hive seg på tråden!

– Bruk av lett og tung MC er en naturlig del av de endringene vi ser i trafikkbildet i storbyene. MC er derfor trolig en del av den fremtidige mobilitetsløsningen. Vi må forvente at flere husstander vil ha en eller flere lette og tunge motorsykler, for å håndtere behovene og kostnadene med sine hverdagsreiser. Videre vil vi nok også se at vi også får stadig flere elektriske og enda mer miljøvennlige motorsykler. Det vil igjen ytterligere forsterke veksten for MC, mener Fredrick Andersen.

En adventure-modell fra for eksempel BMW, KTM eller Suzuki blir trolig motorsykkelen til NAF president Fredrick Andersen til våren. Han tenker og drømmer om ny MC om dagen …

NAF-presidenten har tidligere hatt en Suzuki 1000 GS/G med kardang, forteller han. – Videre har jeg hatt en Suzuki GS1200 på slutten av 90-tallet. Etter at jeg solgte den har det blitt mye båt, samt kabriolet og bilglede for meg. En Jaguar XK kabriolet, en Aston Martin DB 7 og en Aston Martin DB 9. V12-ere som var best over 150 kilometer. Videre har jeg hatt en flott knallrød '65 Mustang kabriolet med hvitt interiør. Tre Mercedes Benz SL-er 280 til 500. Men jeg har kommet til at jeg jo ikke være noe dårligere en Skjøstad, så til våren kommer jeg også på to hjul og motor. Jeg må jo få meg en litt bedre sykkel en han, sier han med et smil.

Andersen har vært øverste tillitsvalgt for NAF-organisasjonen i Norge siden 2016. Før det hadde han vært tillitsvalgt og leder for NAFs lokalavdeling i Oslo og Omegn i fem år. Han var også aktiv og hadde tillitsverv i NAF MC Oslo og var på noen treff, spesielt på slutten av 90-tallet.

– Særlig husker jeg treffene hvor vi lå i telt på Rjukan og i Kragerø, minnes Fredrick Andersen. Han forstår at trenden nå er mer og mer bekvemmelighet med økt fokus på kjøreopplevelser og motorsykkelturisme med overnatting på hotell og moderne hytter. – Det er i alle fall tilbakemeldinger jeg ofte får når jeg snakker med motorsyklistene som jeg møter på tur.

– Jeg praktiserer aktivt som advokat og stortrives her på kontoret sammen med et team av yngre advokater. Det er med å holde meg ung og aktiv, sier en smilende Fredrick Andersen. Han har brukt deler av dagen til å få sin iPhone 10 opp å kjøre etter en oppgradering og leter frem gode motorsykkelminner fra året som er godt for å dele de med oss i MC-avisa.

Fredrick Andersen innleder på kurset i Molde om NAF og NAF MC.

MC-avisa er opptatt av å vite hvilken del av jussen han er spesialisert seg på. Som advokat bistår han i generell privatrett og gir bistand til små og mellomstore bedrifter. Han har særlig kompetanse på arv- og styret av private skifter. Andersen er også en av dem som har skrevet 100-vis av testamenter og etablering av såkalt private beslagsforbud. MC-avisa har i forbindelse med intervjuet lært at det gir arvelater mulighet til å styre arven etter sin død og sørge for at arven blir fritatt for kreditorbeslag fra arvingens kreditorer. Men Andersen vil helst ikke snakke om yrket sitt. Samtalen dreies hele tiden tilbake til NAF og NAF MC. Han er flink sånn, og også opptatt av at han i rollen som NAF-president ikke kan markedsføre sin egen virksomhet eller profesjon.

– Å kjøre MC er langt mer morsomt enn å praktisere som advokat, men det har vært et godt levebrød siden jeg avsluttet studiene ved 1981 ved Universitetet i Oslo. Ingen dag er lik når man er advokat og praktiserer et fritt yrke. Gjennom å jobbe med kunder holder man seg også ung og kreativ, mener han. Jobben som President i NAF tar imidlertid mye av arbeidsdagen. – Jeg bruker nok 70–80 prosent av den lyse tiden av døgnet på presidentvervet, forteller han.

Andersen er i dag emeritus partner i Advokatfirma Andersen & Bache-Wiig AS. – Jeg stortrives her på kontoret sammen med et team av yngre advokater. Det er med å holde meg ung og aktiv, slår Fredrick Andersen fast.

Kjersti Løge fra NAF MC Møre og Romsdal, sammen med Fredrick Andersen og Geir Flæsen, leder i NAF MC Møre og Romsdal. Her på NMKs go-cartbane Malmedalen hvor han var uheldig å kjøre ut tidligere i høst. To ribbeinsbrudd, men heldigvis ikke mer alvorlig skadet. En god påminnelse om at fokus på trafikksikkerhet og god kjøring er viktig.

Dette var også en påminnelse om at fokus på trafikksikkerhet og god kjøring er viktig. – Nettopp det å prøve og øve på en sikker og god bane er noe vi i NAF og NAF-MC kan tilby våre medlemmer, sier Fredrick Andersen.

– Her er det ypperlig for klubber og MC-vennegjenger å leie og bruke våre mange gode baner og bygg rundt om i landet. Videre kan de brukes som møtearenaer for MC-klubbene og vennegjenger som trenger et møtested når det ønskes faglige innlegg om f.eks. kjøreteknikk og sikkerhet fra NAF.

God deltakelse på veilederkurset i regi av NAF Molde i Møre og Romsdal. Her fra øvelseskjøringsdelen på vei.

– Medlemmene av Trafikksikkerhetskomiteen jobber aktivt. I dag ledes den av Eldar Aas som bor i Arendal og er sentral i NAF i det som snart blir storfylket Agder. Videre sitter MC-ansvarlig i NAF Ragnhild Rambraut fra NAF MC Trondheim i komiteen. Hun er dermed øverste MC-tillitsvalgte i NAF. Kjell-Johnny Johansen fra NAF Molde i Møre og Romsdal og Dag L. Røysen i NAF i Steinkjer i det nye storfylket Trøndelag sitter også i Trafikksikkerhetskomiteen. Videre har NAF sentralt dedikert en egen sekretær og administrativ støtte til komiteen. Det er Morten Fransrud som har den rollen. Han var en av landets mest anerkjente sjåførlærere før han startet i NAF. I rollen som sekretær og koordinator gjør han en suveren jobb, og Fransrud er MC-fan på sin hals, skryter Andersen.

Morten Fransrud. Her ved Turtagrø, som ligger ved Sognefjellsvegen vest i Jotunheimen, i Luster kommune. Stedet ligger snaut 900 moh. og er et kjent utgangspunkt for fjellturer i Hurrungane.

– Hver klubb har eget styre, økonomi og lager egen aktivitetsplan. For å være med i en NAF MC-klubb må du være medlem i NAF. Du velger selv hvilke NAF MC klubb du ønsker å være medlem i uavhengig av hvor du bor, og hvilken lokalavdeling du tilhører. Det er også muligheter for å være medlem i mer enn en av NAF MC-klubbene. I tillegg har administrasjonen en dedikert motorsykkelkontakt i Kjell Jarslett. Også han tidligere sjåførlærer. Trenger du hjelp til noe fra fagmiljøene i NAF Gården, er det lurt å ta kontakt med ham. Han sørger for at du får den hjelpen du trenger av de rette personene på huset, understreker presidenten.

– NAF har baner over hele landet. Det samme med NMKs mange gode treningsområder og baner. Det anbefales virkelig å bruke disse mulighetene, og her har NAF og NAF MC mange kurs og seminar, sier Fredrick Andersen. Her med bilde fra Molde.

Andersen har vært øverste tillitsvalgt for NAF-organisasjonen i Norge siden 2016. Før det hadde han vært tillitsvalgt og leder for NAFs-lokalavdeling i Oslo og Omegn i fem år. Han var også aktiv og hadde tillitsverv i NAF MC Oslo og var på noen treff, spesielt på slutten av -90 tallet.

De andre i hovedstyret er: Tor Arne Litlere, visepresident, Avd. Voss og Omland, Irene Teige Killi, ordfører, Avd. Nord-Gudbrandsdal, Lars Peter Endresen, varaordfører, Avd. Stavanger og Omegn, Rolf-Hugo Ribe, hovedstyremedlem, Avd. Nord-Troms, Jan Erik Larsen, hovedstyremedlem, Avd. Bergen og Omegn, Halvard Olimb, hovedstyremedlem, Avd. Hadeland, Anja Johnsen, hovedstyremedlem, Avd. Bergen og Omegn, Svein Fredriksen, hovedstyremedlem, Avd. Hammerfest – Karasjok, Jan Olav Haarsaker, hovedstyremedlem, Avd. Sør-Trøndelag, Eldar Aas, hovedstyremedlem, Avd. Aust-Agder, Gøril Bakken, hovedstyremedlem, Avd. Indre Nordmøre, Vigdis Svennungsen, ansattes representant, Hovedkontoret, NAF Advokat. Varamedlemmer 2019/20: Arild Christiansen, 1. varamedlem, Avd. Oslo og Omegn, Anita L. Warberg, 2. varamedlem, Avd. Halden og Omegn, Jane Pernille Landa Hansen, ansattes vararepresentant, Hovedkontoret, Innovasjon.

Nøkkelord

Annonse
Annonse