Annonse
Annonse
MC-avisa

Aware Moto lager verdens første plattform for smarte funksjoner på motorsykler

Andreas Nergaard hadde lenge lurt på hvorfor motorsykler skal ligge så langt etter biler når det gjelder smarte funksjoner. Motorsyklister elsker å tilpasse motorsyklene sine, og bruker gjerne penger på eksosanlegg, bagasje og ekstra lys. Men som teknolog reagerte han på at alt var basert på teknologi fra forrige årtusen.

Publisert:

I 2020 hadde han håpet å dra på en flere måneder lang motorsykkeltur, og i den forbindelse hadde han satt seg inn i utstyrsmarkedet. Han ville ha en ulykkesvarsler, en tyverialarm, smart styring av lys, dekktrykkmåler, og en del andre smarte funksjoner. Han ble stadig mer frustrert over hvor begrenset utvalget var, og hvor klønete det som fantes var å installere.

2020 var åpenbart feil år for en lengre ekspedisjon, og Nergaard ble sittende coronafast i Oslo. På forsommeren fortalte han Ole Kristian Western, en oppfinner med bakgrunn fra aerospace, om problemet, og at han ikke kunne skjønne hvorfor de produktene han ville ha ikke fantes. “Lag dem selv, da vel!” var svaret til Western. I løpet av noen timer ble det klart for dem at de sammen hadde kunnskapen til å løse problemet, og frøet til det som skulle bli Aware Moto var sådd.

“For motorsyklister er ofte hobbyen en viktig del av livet. Friheten og mestringsfølelsen på to hjul gir et pusterom fra hverdagen for mange, og vårt mål som bedrift er nettopp å bygge opp under den opplevelsen,” -Andreas Nergaard

Gründerne har i løpet av de to årene utviklet en fungerende prototype med sensorer og tilkoblinger, som gjør smarte funksjoner enkelt og billig å implementere. Samtidig tilbyr enheten en ulykkesvarsler, alarm, tracker og andre grunnleggende funksjoner. De satser på å lansere det første produktet i løpet av 2023, og er i ferd med å hente kapital til å fullføre utviklingen.

Aware Moto holder til blant landets mest lovende teknologibedrifter i Forskningsparken i Oslo. Fra venstre: Ole Kristian Western og Andreas Nergaard.

Aware Moto holder til blant landets mest lovende teknologibedrifter i Forskningsparken i Oslo. Fra venstre: Ole Kristian Western og Andreas Nergaard.

Annonse
Annonse