Annonse
Annonse
MC-avisa

Arvid Håland - Med hjerte for veteraner

Arvid Håland kan svært mye om motorsykler og hvordan restaurere gamle klenodier. Du treffer han og litt av samlingen hans av veteraner hos MC-Marine AS i Åsane utenfor Bergen.
 Foto: Jarl Hole

Arvid Håland kan svært mye om motorsykler og hvordan restaurere gamle klenodier. Du treffer han og litt av samlingen hans av veteraner hos MC-Marine AS i Åsane utenfor Bergen. Foto: Jarl Hole

Arvid Håland har kommet med ny nettside som er vel verdt å sjekke ut! moto-vintage.com er en nettside som omhandler Arvid sin samling av gamle motorsykler, oljebokser, skilt, etc. Nettsiden har som formål å engasjere og inspirere dem som har en interesse for veteran motorsykler.

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2023 kl 11:35

Under Oslo Motor Show i fjor høst traff jeg Arvid Håland fra MC-Marine AS i Bergen. MC-Marine AS er forhandler av Honda og Indian motorsykler og Honda og Polaris terrengkjøretøy.

I tillegg til å være verksmester og medeier av MC-Marine AS har Arvid også et stort hjerte for restaurering av veteransykler og det var i den egenskap han var på Oslo Motor Show. Med seg hadde han med seg to nydelige restaurerte Indian-sykler: Indian Scout 600, 1926-modell og Indian Scout 741, 1941-modell.

Arvids vakre Indian Scout 600, 1926 slik den var å se på Oslo Motor Show 2022.
 Foto: Jarl Hole

Arvids vakre Indian Scout 600, 1926 slik den var å se på Oslo Motor Show 2022. Foto: Jarl Hole

Sykkelen er ikke den første veteranen Arvid har restaurert. Under Oslo Motor Show 2013 viste han frem sin NSU 351OT, 1939 og fikk beste veteran. I 2018 stilte han ut sin Wanderer 4PS, 1918 som også ble kåret til beste veteran. I tillegg har han en Indian Scout 741, 1941 og en Harley Davidson 17-F, 1917 samt en påbegynt Indian Big Chief, 1925.

Som seg hør og bør en Honda-forhandler har Arvid alltid vært fascinert av Hondas racing motorsykler. Siden det i praksis er umulig å finne en «ekte Honda racer» der ute bestemte han seg like godt for å lage en replica med forbilde av 60-talls racerne til Honda og da særlig CYB350 som er bygget på CB/CL 350.

Alt dette og mer til kan du lese om på Arvids nye nettside som han har kalt «Moto Vintage Micro Museum» og som du finner på https://www.moto-vintage.com/. Her er det usedvanlig mye interessant informasjon om Arvids samling av veteranmotorsykler og et vell av bilder og ikke minst en invitasjon til å ta kontakt med ham om du er en av de mange rundt om i det ganske land som er fascinert av gamle motorsykler og kanskje går med et prosjekt i magen. Arvid kan uten tvil gi deg nyttige råd om hvordan å komme i gang. Vil du se litt av Arvids samling er det bare å oppsøke MC-Marine AS, Hesthaugveien 16, 5119 i Åsane utenfor Bergen.

Annonse
Annonse