Annonse
Annonse
MC-avisa

Non-Stop Trading AS – 12 år etter!

Non-Stop Trading AS holder til i Nordåsveien 5 på Holmlia utenfor Oslo. Her har de lyse og vennlige kontorer og et lager av de mest solgte produktene.

Non-Stop Trading AS holder til i Nordåsveien 5 på Holmlia utenfor Oslo. Her har de lyse og vennlige kontorer og et lager av de mest solgte produktene.

Artikkelforfatteren besøkte Non-Stop Trading AS første gang for 12 år siden. Da holdt firmaet til på Ensjø i Oslo. Nå er mesteparten av Ensjøområdet gjort om til boligblokker, og alle de mindre firmaene som holdt til på Ensjø er spredd for alle vinder. Etter et kortere opphold i Tvetenveien flyttet Non-Stop Trading til sin nåværende adresse i Nordåsveien 5 på Holmlia i 2018. Her har de lyse og trivelige kontor og lagerlokaler, og her satser de på å bli.

Publisert:

Tekst og foto: Jarl Hole.

Denne artikkelen var en del av artikkelserien «Vi tar pulsen på MC-bransjen» i MC-avisa nr. 3-22.

Petter Haagensen er eier og daglig leder. Han har lang fartstid i bransjen og begynte karrieren hos Erling Sande i Hausmannsgata i 1986, først på salg og så på teknisk avdeling. Etter flere år hos Erling Sande dro han sammen med en kompanjong i gang Duells virksomhet i Norge, før han etablerte Non-Stop Trading AS i 1998. Når man snakker med Petter er det lett å forstå at han har holdt på med motorsykler i en årrekke. Kunnskapene er omfattende og detaljerte både om egne produkter og bransjen generelt.

Non-Stop Trading AS er et import og distribusjonsfirma som satser på tre forskjellige områder, motorsykkel, bil og verksted/industri. For øyeblikket er fordelingen mellom disse produktområdene 70 % MC, 10 % bil og 20 % verksted/industri. Fordelingen er imidlertid dynamisk og forandrer seg fortløpende fra år til år. Uansett har imidlertid MC bestandig vært det viktigste området for firmaet.

Petter Haagensen er grunnlegger, eier og daglig leder av Non-Stop Trading AS. Han begynte i bransjen i 1986 og har omfattende og detaljerte kunnskaper om egne produkter og bransjen generelt.

Petter Haagensen er grunnlegger, eier og daglig leder av Non-Stop Trading AS. Han begynte i bransjen i 1986 og har omfattende og detaljerte kunnskaper om egne produkter og bransjen generelt.

Produktkatalogen til Non-Stop Trading var imponerende for 12 år siden og er ikke mindre imponerende i dag. Både for MC, bil og verkstedutstyr er det kvalitet som gjelder. For oss gatemotorsyklister representerer firmaet følgende produsenter i alfabetisk rekkefølge: AFAM (kjeder og drev), AKRAPOVIC (eksosprodukter), ARROW (eksosprodukter), BMC (erstatningsfiltre for gatebruk og racing), BREMBO (bremser til gatebruk og racing), CUSTOMACCESS (utstyr til customsykler/H-D), DIMSPORT (motorstyring og drivstoff optimalisering), ELF (oljer spesielt utviklet for MC), FURYGAN (skinn og tekstilbekledning), GLOBAL (stålomspunnede hydrauliske bremseslanger), MARCHESINI (felger i aluminium og magnesium), MATRIS (fjæringskomponenter), PUIG (kåpeglass, vindskjermer og øvrige produkter i plast samt «tuning parts»), ROCK (MX hjul der eikene er skrudd direkte i navet), ROTOBOX (karbonfelger), SHIDO (Lithium batterier), og til slutt YOSHIMURA (eksos og tuningprodukter). Mer detaljert informasjon om alle disse produktene finner du på hjemmesiden www.non-stop.no.

Selv om du kan gå inn på hjemmesiden og finne svært mye god informasjon om produktene Non-Stop Trading tilbyr, er det kun registrerte bedriftskunder som kan handle på hjemmesiden, det som kalles en «proffbutikk». Ønsker du som privatkunde å kjøpe produktene, må du henvende deg til en MC-forhandler som fører produktene. For øyeblikket ser forhandlerlisten slik ut: Cross Centeret Snellingen (Oslo), Gjøvik Motor Service, MREXX Motor (Drammen), Motor Centeret (Bryne), Allsupermoto (Stavanger), Arena MC (Sandnes), Sigma Motor (Haugesund), Stord Speed Shop, Bergen MC Center og MC-Tuning (Trondheim). Non-Stop Trading har over tid arbeidet hardt for å få frem det de kaller prioriterte forhandlere som er villige til å legge opp et lager av utvalgte produkter, slik at potensielle kunder unngår for lange ventetider.

Artikkelforfatterens Indian FTR 1200 S i standardutførsel med Akrapovic eksos og Brembo bremser er et godt eksempel på parallelt salg via motorsykkelprodusenter.

Artikkelforfatterens Indian FTR 1200 S i standardutførsel med Akrapovic eksos og Brembo bremser er et godt eksempel på parallelt salg via motorsykkelprodusenter.

Non-Stop Trading har en utfordrende salgs-hverdag. Nye salgskanaler på nettet og parallelt salg gjennom motorsykkelprodusenter byr på skarp konkurranse. Mange kunder har urealistiske krav og forventninger til hva aktørene i det norske markedet kan lagerføre og tilby og til hvilke priser. Det internasjonale markedet for motorsykler og ettermarkedsprodukter er i seg selve en nisje, og i denne nisjen er Norge en svært liten brikke. En del av det Non-stop Trading selger i det norske markedet produseres på ordre. Når det selges få enheter av spesifikke motorsykler og modeller, er det svært vanskelig for Non-Stop Trading å ligge klar med et bredt sortiment av produkter som kan tilbys umiddelbart. Non-Stop Trading bruker sin erfaring og kunnskap om markedet og foretar innkjøp som gjør at man ved inngangen til en ny sesong har et visst lager av produkter man mener vil selge. I en del sammenhenger er det ikke til å unngå at Non-Stop Trading må bestille det kunden vil ha fra sine leverandører, som så må produsere varen og sende den til Norge. Den prosessen er naturligvis nødt til å ta en viss tid, spesielt nå som vi har vært inne i en langvarig pandemi med varekjeder som ikke fungerer optimalt. Det er de som greier å finne en balanse mellom det som lagerføres og det som må produseres på ordre, som overlever i denne bransjen og ikke blir døgnfluer.

På de 12 årene som har gått siden jeg besøkte Non-Stop Trading for første gang, har motorsykkelmarkedet opplevd en kraftig vekst og blitt profesjonalisert. Mange forhandlere har tjent gode penger og har vokst fra å drive med rene kjøp, salg og verkstedtjenester, til også å tilby kjørekurs, mekkekvelder og sosiale arrangement til sine kunder. Å gi sin motorsykkel et personlig uttrykk har bestandig vært der, men med vedvarende sterk privatøkonomi, har pengene den enkelte kunde kan bruke på sitt kjøretøy også steget vesentlig. Non-Stop Trading med sin kvalitetsportefølje er godt posisjonert for 12 nye år.

Annonse
Annonse