ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

BMW Motorrad Concept CE 02

Nå kommer de store MC-fabrikkene med flere og flere elektriske kjøretøy. BMW presenterte flere elektriske konsepter på IAA Mobility 2021 som ble arrangert i Munchen 7.–12. september. Concept CE 02 er en elektrisk tohjuling som hvis den kommer i produksjon kan kjøres med lett MC-sertifikat.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2021 kl 10:17

Her er redigert pressemelding fra BMW:

"Med Concept CE 02 presenterte BMW Motorrad en ny tolkning av smart, urban enkeltsporet mobilitet en uke før IAA Mobility 2021. Elkjøretøy-konseptet, som verken er en klassisk motorsykkel eller en scooter, er en spennende og svært følelsesladet mobilitetstilbud.

"Ved første øyekast er det lite med BMW Motorrad Concept CE 02 som er vanlig BMW – dette er noe helt nytt. Vi ønsker å strebe etter noe nytt og være pionerer – det er det vi har vist oss i stand til med forskjellige prosjekter tidligere. Concept CE 02 har nye proporsjoner og moderne former for enkeltsporet mobilitet i urbane omgivelser. I tillegg ønsket vi å oppnå et nivå av designinnovasjon som vi ikke har hatt før på dette nivået. Enkel bruk var viktig, men fremfor alt var den emosjonelle komponenten avgjørende, så vel som kjøreglede, forklarer Edgar Heinrich, sjef for design BMW Motorrad.

Med sine kompakte dimensjoner og ungdommelige proporsjoner appellerer den også tydelig til en ny målgruppe: personer i alderen 16 år og eldre, som ikke har kjørt motorsykkel før, men er åpne for nye opplevelser, smart teknologi og fremfor alt å kombinere mobilitet med moro. Som et lettvint e-kjøretøy som veier omtrent 120 kg, er BMW Motorrad Concept CE 02 ideell for bybruk, og tilbyr en høy morsom faktor samt enkel, men stilig pendling. 11 kW effekt og alt dreiemomentet som er tilgjengelig fra stillstand, gir rask akselerasjon ved trafikklys. En toppfart på 90 km/t og en rekkevidde på 90 km gjør det enkelt å komme seg fra A til B – og tilbake igjen – selv i storbytrafikk."

Tekniske data:

Batteri: ikke spesifisert

Effekt: 11 kW for førerkortklasse fra A1 (ECE)

Toppfart: opptil 90 km/t

Rekkevidde: ca. 90 km (i henhold til WMTC)

Hjul: skivehjul med 15-tommers foran og bak

Setehøyde: 730 mm

Egenvekt: ca. 120 kg

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse