ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Bli med Kjuus-racing til Isle of man

Kjuus-racing arrangerer tur til Isle of man Manx GP og Classic TT, og vil gå i historiebøkene som første norske RR-team som charter et helt fly! Dette gjøres for å kunne tilby en enkel vei til opplevelsene disse klassiske motorsykkelløpene har å by på. Tekst: Anders Eidevik Erik Kjuus, teamfører og grunnlegger av Kjuus-racing, er eneste norske deltaker i det legendariske løpet Manx Grand Prix, og deltar i år for femte år på rad. Tanken bak å også organisere fellestur for flere, er å øke interess

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Kjuus-racing arrangerer tur til Isle of man Manx GP og Classic TT, og vil gå i historiebøkene som første norske RR-team som charter et helt fly! Dette gjøres for å kunne tilby en enkel vei til opplevelsene disse klassiske motorsykkelløpene har å by på.

Tekst: Anders Eidevik

Erik Kjuus, teamfører og grunnlegger av Kjuus-racing, er eneste norske deltaker i det legendariske løpet Manx Grand Prix, og deltar i år for femte år på rad. Tanken bak å også organisere fellestur for flere, er å øke interessen.

– Målet er å få flest mulig til øya og få oppleve sporten på nært hold. Får vi til denne reisen, vil det bli ca. 350 til 400 nordmenn der, da Holy Riders også arrangerer tur med Skoleskipet Gann, samt dem som hvert år kjører dit på MC. Så da vil det bli flere norske tilskuere der enn det som normalt kommer på en NM-runde her hjemme, uttaler Erik Kjuus.

Turen med Kjuus-racing byr på charterfly fra Torp, teltovernatting i oppredde senger på campingplass, guidet busstur og tips til hvor i løypa det er bra å stå. I tillegg vil det bli arrangert en "norsk aften" en av dagene.

Kjuus har et tydelig entusiastisk forhold til løpene på Isle of man, og sier følgende om opplevelsene som venter dem som blir med på tur:

– De som blir med kan forvente seg å få hakeslepp og hjertebank. Nærmere racingen enn her kommer man ikke. Her har man også muligheten for å se hele motorsykkelhistorien i bruk, høre lydene og kjenne på lukten på alt fra skrot fra 1900 til MotoGP-maskiner.

En veldig flott uttalelse fra teamets nettside lyder: "The purpose of the team is to be an opportunity for those who have fallen outside in society." Erik Kjuus kan fortelle at teamet også her har ting på gang:

– Vi jobber også med å etablere en mekkeklubb med utgangspunkt i raceteamet. Denne vil opprettes i lokalsamfunnet i Vestby. Det er det allerede stor entusiasme for dette i Vestby. Vi er på utkikk etter et passende lokale, så er vi i gang med dette.

I tillegg til stort fokus på og engasjement for Manx Grand Prix, drømmes det også om andre løp som TT, NW200, Ulster GP, IRRC og Macau GP.

– Hvem vet, kanskje allerede neste år, avslutter Kjuus.

MC-avisa ønsker lykke til med både arrangeringen av denne flotte fellesturen og deltakelse i selve løpet.

Les mer om turen og teamet på nettsiden: www.kjuus.com

Klikk for å gå til Kjuus-racing sin Facebookside.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse