Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

BikerDudes gir 2008 Honda Transalp XL700 en «makeover», del 3

Følg med videre! Neste del tar for seg: "Kosejobb i vinterhalvåret."

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Et ønske om en sykkel nummer to som kan kjøres på grusveier, satte i gang jakten på en bruk sykkel. Valget falt på en 2008-modell Honda Transalp XL700. Her er førsteinntrykket etter innkjøpet.

Klikk for å lese: Del 1. Del 2.

Første steg for meg er å få plassert syklene i den lille bua jeg har til rådighet, det vil si sørge for at jeg har tilgang til hele sykkelen. Så var det bare å starte med demonteringen. Av med alt av kåpedeler, deksler osv. Her er mobilen et utrolig flott hjelpemiddel. Ta bilder av ting underveis, hvor skruene er, hva sneppes inn i hva, hvor går den og den ledningen. Det er lett å tro at man husker hvordan ting er, men tro meg det gjør du ikke, eller i hvert fall gjør ikke jeg det. Uansett, utrolig fint å ha fasiten dokumentert når du skal begynne å sette ting sammen igjen.

Det fine med å få av alt av kåpedeler og deksler, er at nå får du virkelig se tilstanden og lærer sykkelen din å kjenne. Rengjør alle deler, og bli kvitt år med oppsamlet støv og drit som har festet seg på de utroligste steder.

På denne måte får du også god oversikt over hva som må gjøres. Her holder jeg meg til regelen: If it works – don’t fix it. Og ikke minst kjenn din begrensning. Hvis du ikke har åpnet en motor før, ikke gjør det. Få hjelp til det du ikke kan. På sånne ting er det bedre å bruke kvalifiserte mekanikere, enn å prøve selv eller få hjelp av en eller annen på nettet. Det kan fort bli dyrt, når disse tingene ikke gjøres riktig.

Når jeg nå hadde fått oversikten, var det tydelig at en del deler måtte lakkeres. Men før det gikk jeg over alt av koblinger med CRC/elektrisk spray. Og da mener jeg alt. Vet ikke om det er nødvending, Honda bruker gode koblinger, så alt så bra ut, men det gir meg en tilfredstillelse at alt er rent og i orden. Likeledes supplerer jeg med en del strips og fester ting skikkelig.

Når jeg nå var på det elektriske, la jeg opp nye kabler for utstyr jeg skulle montere. Blant annet USB-lader, kjørelys og GPS. Krympestrømper og strips kombinert med en del trekking og planlegging gjorde at de nye kablene så fabrikk-montert ut. Det liker jeg. Jeg liker ikke løse ledninger med åpne biltema koblinger skjøtet inn på den ene etter den andre kabelen.

Når alt av kabler og kontakter var i orden var det tid for den noe kjedelige jobben, dvs slipe og grunne deler til lakkering. Lakkering er gøy, men forarbeid ikke så moro, men desto viktigere.

De første delene lakkert og til tross for litt kummerlige forhold i kombo med kun spraybokser, ble resultatet bra. Jeg brukte lakk fra Biltema og Mekonomen, men en 2 komponent klarlakk fra Billakkspesialisten på toppen. Jeg prøvde å begrense antall lakkerte deler, da lakk ofte er litt tricky på plastdeler. Så de delene som var ok, rubbet og polerte jeg opp. Og ofte kommer man langt med det.

Noen av delene hadde jeg lyst til å gjøre noe med, da Transalp ikke akkurat topper lista på spennende designelementer. Særlig synes jeg «belly-pan» var skikkelig kjip. Inspirert av Africa Twin, borret jeg en del hull i denne. Orginalt var den sølv, men jeg synes den da gjorde alt for mye av seg, så bestemte meg for å gå for sort for å «blende» mere inn. Resultatet ble mye bedre enn originalt, syntes nå jeg.

Nøkkelord

Annonse
Annonse