Annonse
Annonse
MC-avisa

BikerDudes gir 2008 Honda Transalp XL700 en «makeover», del 2

Et ønske om en sykkel nummer to som kan kjøres på grusveier, satte i gang jakten på en bruk sykkel. Valget falt på en 2008-modell Honda Transalp XL700. Her er f

Publisert:

Et ønske om en sykkel nummer to som kan kjøres på grusveier, satte i gang jakten på en bruk sykkel. Valget falt på en 2008-modell Honda Transalp XL700. Her er førsteinntrykket etter innkjøpet.

Tekst og foto: Even Wøllo.

Klikk her for å lese første del om innkjøpet av sykkelen.

Del 2: Førsteinntrykket

Når du kjører gammel sykkel, er min mening at den må være i god teknisk stand og se bra ut. Ellers blir det fort bare en veldig gammel sykkel. Så jeg gikk i gang med å rydde opp i det prekære og ta en skikkelig vask. Det vil si av med rustent bagasjestativ, bunnpanne og effektpotte, en grundig rengjøring av alle elektriske kontakter og vask. Sesongen var på hell, så jeg nøyde meg med dette. Resten skulle bli vinterprosjekt. Så etter en dag i «bua» så Transalp’n sånn ut:

Resten av sesongen ble benyttet til å bli kjent med Transalpen på mange korte og lange turer. Sykkelen skuffet ikke. Med orginalpotte på plass, uten katalysator, var lydbildet et helt annet, men med samme «trøkket» som Leo Vince-anlegget ga. Prøvde også med katalysator, men den ble raskt fjernet igjen. Effekttapet var merkbart, for å si det sånn. En annen modifisering jeg raskt gjorde var å skifte til et styre med «riser», da sittestilling var litt «gammeldags». Med trangt budsjett, gikk jeg for et styre fra Biltema, som funket veldig bra.

Det ble mange kilometer på høsten, og planer ble lagt for hva som skulle gjøres til vinteren. Det å bruke sykkel mye før man går i gang med alt for mye, tror jeg er en god strategi. Da avdekkes en del ting, og andre ting du tenkte du måtte gjøre, ser du at kanskje ikke er nødvendig. Så vi ble godt kjent, Transalpen og jeg, før siste tur ble tatt i slutten av oktober.

Etter parkering i bua for vinteren, var en annen del av MC-sesongen i gang, nemlig «skru-sesongen». For meg gjør dette at livet med MC ikke begrenses bare til sommerhalvåret, men har glede av MC hele året faktisk. Det som er flott med en MC er at den er så overkommelig. Den er ikke så stor, tilgang til alt er relativt enkelt og du blir ferdig med ting. I motsetning til bil, der stort sett alt innebærer å ligge på ryggen under noe eller kroke seg inn i de merkeligste positurer, er skruing på MC stort sett forbundet med glede og et overskuelig prosjekt.

Følg med videre! Neste del tar for seg: "Hva skal gjøres og hvor skal man begynne?"

Nøkkelord

Annonse
Annonse