Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Bikeplay lanseres for salg i Norge

På samme måte som Appel CarPlay og Android Auto, lanseres nå samme løsning tilpasset oss motorsyklister. Systemet består av en 5 tommers touch-skjerm, som speiler de appene på mobilen din som er kompatible med enten Apple Carplay, eller Android Auto.

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2023 kl 15:07

Det hele er like enkelt som det er genialt. Du installerer en vanntett skjem på sykkelen din, på samme måte som du ville installert en GPS. Den kobles til telefonen din via Bluetooth, og når du har gjort dette første gang, kobler den seg automatisk opp hver gang du starter motorsykkelen. Oppstarten tar ca. 30 sekunder, og etter dette speiler skjermen appene på telefonen din. For at du skal slippe å bruke kabel, kobler telefonen seg så automatisk til BikePlay over WiFi og viser de kompatible appene dine på skjermen. BikePlay er altså bare en ekstra skjerm, derfor er det ingen oppgraderinger eller annen administrasjon å tenke på. Ingen apper å installere. Ingen nye kontoer eller passord! Ikke noe lagres, annet enn oppkoblingen mot telefonen og hjelmen. Enheten har hverken batteri eller minne.

Thor Hammer selger BikePlay i Norge
 Foto: Kyrre hagen

Thor Hammer selger BikePlay i Norge Foto: Kyrre hagen

Skjermen som er robust tåler regn, snø, kulde, varme og støv. Den er enkel å montere, og til BMW får du til og med kjøpt adapter som passer rett i feste til din BMW navigator.

Skjerm med god lysstyrke
 Foto: Kyrre Hagen

Skjerm med god lysstyrke Foto: Kyrre Hagen

Bruk dine favorittapper
Apple CarPlay og Android Auto er utviklet for å brukes mens du kjører. Det betyr at du ikke vil se alle appene på telefonen din, bare de som du har bruk for når du kjører. Du kan velge mellom et stort antall navigasjonsapper, som Apple Maps, Google Maps, Waze, Rever, Scenic OsmAnd, Maps.me, Sygic og TomTom og flere. Vil du ha underholdning har du Spotify, Apple Music, NRK Radio eller andre apper tilgjengelig. Om du skal ringe hjem, har du både telefon og WhatsApp tilgengelig. Med andre ord: Du har det du trenger, uten distraksjoner.

Enkelt å svare telefonen
 Foto: Kyrre Hagen

Enkelt å svare telefonen Foto: Kyrre Hagen

Brukergrensesnitt tilpasset veien
Mobiltelefon på sykkel betyr små knapper og knotete skjermbilder. Med Apple CarPlay og Android Auto tilpasses skjermbildene, så det skal være tydelig og enkelt. Tekstmeldinger vises som liste, og leses opp med et tastetrykk, for eksempel. I de fleste apper finner du store, lettleste og hanskevennlige knapper. Det legges ellers opp til at stemmen skal være førstevalget for å søke opp adresser, musikk og så videre.

Vi fikk systemet demonstrert av Thor Hammer, mannen bak nettbutikken ADVThor som selger BikPlay i Norge. Vi koblet opp telefonen vår og telefonen ble raskt speilet på skjermen. Brukergrensesnittet var særdeles enkelt, med store knapper gjorde det enkelt og brukervennlig. Skjermen hadde god lysstyrke, og vi målte denne med en enkel app (ligthmeter). Dette viste at skjermen hadde like god lysstyrke som en Garmin XT som vi sammenlignet med, og mere enn 3 ganger høyere lysstyrke enn min Samsung telefon. Lysstyrken på mobiltelefoner er jo etter min mening for dårlig sammenlignet med enheter som er koblet permanent til strøm. I tillegg vil du spare mobiltelefonen din for slitasjen det er med å sitte fastmontert på en motorsykkel.

Komplett med festebrakett
 Foto: Kyrre Hagen

Komplett med festebrakett Foto: Kyrre Hagen

BikePlay lanseres for kr. 2.990,- på Mc-messen til helgen. Selvsagt vil ikke skjermen konkurrere ut avanserte GPSer, eller nettbrett for de som vil ha store kart eller ønsker å bruke skjermen til Roadbook, men for deg som ikke har disse kravene vil dette være et særdeles godt alternativ til GPS.
Stikk innom standen til AdvThor. Han demonstrerer gjerne systemet for deg.

Annonse
Annonse