ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Berthelsen leder NM og Nordisk

Carl Berthelsen i MPC Yamaha Racingteam, leder både NM og Nordisk mesterskap i Superbike etter sterke plasseringer på Karlskoga Motorstadion. Pressemelding, Carl Berthelsen Racing. Foto: Yngvar Brekke. SUPERBIKE: Carl Berthelsen har hatt en svært god sesong for sitt nye Superbike-team, MPC Yamaha racingteam. Nå leder han norgesmesterskapet med seks poeng til Norvald Haaland, og han deler sammenlagtledelsen i Nordisk mesterskap med Henning Flathaug før siste runde på hjemmebane på Rudskogen i

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Carl Berthelsen i MPC Yamaha Racingteam, leder både NM og Nordisk mesterskap i Superbike etter sterke plasseringer på Karlskoga Motorstadion.

Pressemelding, Carl Berthelsen Racing. Foto: Yngvar Brekke.

SUPERBIKE: Carl Berthelsen har hatt en svært god sesong for sitt nye Superbike-team, MPC Yamaha racingteam. Nå leder han norgesmesterskapet med seks poeng til Norvald Haaland, og han deler sammenlagtledelsen i Nordisk mesterskap med Henning Flathaug før siste runde på hjemmebane på Rudskogen i september.

– Vi har hatt en fantastisk sesong. Vi har vært godt forberedt og hatt margingene på vår side. Dette gjorde også at vi kom godt ut av en krevende helg på Karlskoga, forteller NM-lederen.

Han sikter til helgens NM og Nordiskmesterskap på Karlskoga Motorstadion i Sverige. Der ble det svært utfordrende med mye regn, opptørkede forhold, og ikke minst over 30 grader og sol. Alt ble en taktisk utfordring for han og teamet.

– Vi hadde en utfordrende helg, som ble løst på en utmerket måte av teamet. Jeg har en ny sykkel, som jeg ikke tidligere har kjørt på denne banen, og i tillegg ble det svært tøffe forhold. Hele helgen besto virkelig av en solid laginnsats, forteller han.

Det at han fikk med seg en førsteplass og en tredjeplass i NM, samt andre og fjerdeplass i Nordisk mesterskap, var noe Berthelsen var svært godt fornøyd med.

– Sesongen har blitt veldig bra for vår del. Teamet er svært dyktige og innehar svært høy kompetanse. I tillegg har vi kjørt taktisk og ikke kjørt fortere enn det vi må, og da har vi også klart å dra med oss mye poeng, noe som gjør at vi også leder begge mesterskap, forteller en sulten Yamaha-fører før finalehelgen på hjemmebane.

Spennende finaler på Rudskogen

Både norgesmesterskapet og nordisk mesterskap skal i år avgjøres på Rudskogen Motorsenter i Østfold. Carl Berthelsen er klar på hvordan han skal forberede seg før den spennende finalehelgen.

– Vi skal forberede oss godt mot finalehelgen som vi også har gjort mot de andre NM-rundene. Vi er da midt i september og vi kan få litt høstvær. Jeg håper på tørre forhold for det er mest forutsigbart, men vi kan ikke utelukke regn og kaldere vær. Vi skal uansett gjøre en solid jobb i forkant med oppsett og dekk, forteller han og legger til:

– Men seks poeng er ikke mye, så vi kan ikke safe noe som helst. Vi må kjøre for å vinne, men det er mye som kan komme i veien. Det er flere som ønsker seg mesterskapstitlene, forklarer han. Teamet håper å få til en runde i det tyske mesterskapet IDM før finalehelgen på Rudskogen for å få ennå mer erfaring med den nye sykkelen.

Hvem blir din tøffeste konkurrent på finalehelgen?

– Det er mange sterke navn både norske og svenske, men det er Norvald Haaland som jakter nærmest og som jeg tror blir mannen å slå på Rudskogen, sier Berthelsen.

NM og Norsdisk kjøres helgen 13.–15. september.
Trykk her for å se resultater fra NM og Nordisk på Karlskoga.

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse