ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Bergen MC Center er oppe og går etter storbrannen!

Dere som følger med på TV-nyhetene fikk med dere at det var storbrann på verkstedet til Bergen MC Center natt til 31. mai. Brannen startet ca. kl. 01, og hele verkstedet på ca. 400 kvadratmeter ble helt rasert av flammene som var opp til 1000 grader. Resten av bygningen ble bare røykskadet, slik at butikken nå er oppe og går igjen.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst: Ole Martin P. Eidevik.

Foto: Bergen MC Center / OMPE.

MC-avisa besøkte Bergen MC Center åtte dager etter brannen, og da var gjengen i butikken ennå i full gang med å rydde og vaske ned butikklokalet. Brannen har ødelagt hele verkstedet, men det jobbes med å få opp et midlertidig MC-verksted i et lokale ved siden av Bergen MC Center på Åsane.

Stian Jensen som er daglig leder hos Bergen MC Center kan nå ønske alle kunder velkommen tilbake til butikken, og han berømmer alle de ansatte som virkelig har jobbet på etter at det brant på verkstedet.

Da vi kom innom fikk vi visning av Magne Jensen som startet Bergen MC Cener for 40 år siden. Det er nå sønnen Stian Jensen som driver butikken og er daglig leder i firmaet. Magne kunne fortelle at han ble vekket av alarmselskapet ca. kl. 01.00 på natten og kjørte rett til butikken. Da var brannfolka på plass, men det ble umulig å få slukket brannen raskt. Hele verkstedet tok fyr, og det gjorde ikke saken bedre at brannen ødela stålrørene til luftkompressoren og at denne nå hadde startet og kjørte inn luft og oksygen til brannstedet!

Bildet viser skadene inne på verkstedet. Alt er ødelagt av brannen, varmen og vannet som slukket brannen.

Den delen av bygningen som huset verkstedet er totalskadet, og det hadde vært inspektører innom samme dag som MC-avisa var der og sjekket om denne delen av bygningen måtte rives eller kunne bygges opp igjen.

Vi fikk også en titt inn på branntomten. Hvilken skade! Ser dere på bildene så er ser dere vridde ståldeler etter at brannen kom opp i 1000 grader. Kåpe- og plastdeler er blitt brent opp, og det som ikke ble ødelagt av brannen hadde vannet tatt seg av.

Brannårsaken:

Bergen MC Center flyttet til Åsane for tre år siden og hadde heldigvis fått installert et moderne alarm- og brannanlegg. Bilder og film viser da at brannen startet i en brukt MC som ble levert inn til butikken før helgen.

Både Magne og Stian berømmer de ansatte som også kom på brannnatten og har vært med og ryddet og gjort klar til nyåpningen. Ut fra bildene fra ødeleggelsen forstår en også hvilket arbeid som er igjen for både Bergen MC Center, de som hadde sykler inne på verkstedet og forsikringsselskapene. Her blir det mye overtidsjobbing de neste månedene før alt er på plass.

Vi ønsker Stian og gjengen lykke til videre og håper at ikke hele MC-sesongen har blitt ødelagt og at verkstedet snart er på plass!

Magne Jensen har sammen de ansatte jobbet på spreng for å få butikken klar etter brannen. Her foran døren inn til verkstedet som nå er totalskadd av brannen.

Heldigvis holdt brannveggen mellom verkstedet og butikklokalet. Ser en på den andre a-en i Kawasaki-logoen, så var det rett før brannen hadde utartet seg mer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse