ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Bedre trafikksikkerhet langs Gamle Mossevei

Fylkesveg 130 Gamle Mossevei har fått nytt og sikrere rekkverk med underskinner. Dette ble markert snorklipping og motorsykkelkortesje i går ettermiddag. [27.08.2015] Leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune, representanter fra Norsk motorsykkel union (NMCU), motorsyklister og Statens vegvesen var til stede på markeringen. – Jeg vil takke Statens vegvesen for at dere satser på sikkerhet. Jeg har en sønn og et barnebarn som kjører motorsykkel så jeg er opptatt av sikkerhet

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fylkesveg 130 Gamle Mossevei har fått nytt og sikrere rekkverk med underskinner. Dette ble markert snorklipping og motorsykkelkortesje i går ettermiddag. [27.08.2015]

Leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune, representanter fra Norsk motorsykkel union (NMCU), motorsyklister og Statens vegvesen var til stede på markeringen. – Jeg vil takke Statens vegvesen for at dere satser på sikkerhet. Jeg har en sønn og et barnebarn som kjører motorsykkel så jeg er opptatt av sikkerheten, sa Gunnar Melgaard leder av hovedutvalget i Akershus fylkeskommune.

I 2012/13 gjennomførte Statens vegvesen, i tett samarbeid med representanter fra NMCU, en trafikksikkerhetsinspeksjon langs Gamle Mossevei. - Jeg vil takke for samarbeidet med Statens vegvesen, sa Tommy Kragseth Hansen, formann i NMCU Oslo-Akershus.

- Hensikten med inspeksjonen var å få identifisert hvilke tiltak som må gjennomføres for å bedre trafikksikkerheten for motorsyklister. I den forbindelse er vi avhengig av den gode dialogen vi har med NMCU, sier Marita Birkeland, seksjonsleder i Statens vegvesen.

Målet med underskinner er å redusere risikoen for skader/død ved utkjøringer og at trafikanten ikke går under autovernet eller skader seg på stolpene.

- Å få etablert underskinner langs Gamle Mossevei mellom Tusenfryd og Hvervenbukta har lenge vært en merkesak for Oslo og Akershus NMCU-krets. Vi setter stor pris på tiltaket fordi sikkerhet er veldig viktig for oss, sier Geir Strand, fylkessekretær NMCU Oslo/Akershus.

Mens antallet ulykker med personbil går ned, er tendensen den motsatte blant motorsyklistene. På landsbasis var det fra april til juni i år 12 motorsyklister som omkom i trafikken, to flere enn i samme periode i fjor.

Strekningen fra Gamle Mossevei ved Ringneskrysset til Oslo grense er 8,2 kilometer.

Arbeid som er utført:

-Rekkverk med underskinne er satt opp i begge retninger.

-Store deler av eksisterende rekkverk er rettet opp

-Vegetasjon mellom veg og Gjersjøen på strekningen er fjernet.

-Sideoppmerkingen er rettet slik at motorsyklistene ikke kommer for nærme rekkverket

Tiltakene ble gjennomført i 2013 og 2014 og er finansiert gjennom driftskontrakten. Arbeidet har hatt en kostnad på om lag sju millioner kroner.

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse