ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Automatisk nødanrop på BMW motorsykler

Fremtiden er elektronisk, og det diskuteres hvorvidt det er potensielt gunstig eller tilsvarende truende. Det bør vel være hevet over tvil at en del av de mulighetene som åpner seg med moderne elektronikkm definitivt er en trussel mot vårt daglige liv – jfr. Snowden og NSA. Men det BMW nå planlegger å innføre på motorsykkel er potensielt livreddende, og det må sies å være fordelaktig. Tenk deg at du krasjer alene i et øde område. Du ligger skadet, kanskje bevisstløs og er ute av stand til å skaf

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fremtiden er elektronisk, og det diskuteres hvorvidt det er potensielt gunstig eller tilsvarende truende. Det bør vel være hevet over tvil at en del av de mulighetene som åpner seg med moderne elektronikkm definitivt er en trussel mot vårt daglige liv – jfr. Snowden og NSA. Men det BMW nå planlegger å innføre på motorsykkel er potensielt livreddende, og det må sies å være fordelaktig.

Tenk deg at du krasjer alene i et øde område. Du ligger skadet, kanskje bevisstløs og er ute av stand til å skaffe hjelp på egen hånd. Lite hyggelig, ikke sant? Fremtidige BMW modeller vil sørge for at en slik situasjon ikke er så truende: De kaller det "Intelligent Emergency Call System", og det vil ta i bruk en rekke sensorer for å avgjøre om du faktisk har krasjet og deretter automatisk ringe etter hjelp.

Sensorene inkluderer blant annet kollisjons- og krengesensor, og BMW hevder at systemet kan skille mellom et reelt krasj og et uhell hvor sykkelen bare kanter på en parkeringsplass. Systemet krever at føreren har en mobil tilkoplet og bruker GPS for å tilkalle redningspersonell. Fordelen med dette er at varslingen skjer automatisk og redningsmannskaper får automatisk riktig posisjon for ulykken. På den måten kan det spares mye tid i en situasjon der tid kan være meget avgjørende.

BMW regner med at systemet vil være tilgjengelig som valgmulighet på 2017-modeller.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse