Annonse
Annonse
MC-avisa

Sikkerhetskveld med WIMA

Den 16. februar arrangerer WIMA Norway, avdeling Buskerud Sikkerhetskveld med fokus på forebygging av MC ulykker. Dette blir en foredragskveld med representanter fra mange av de viktigste representantene fra MC miljøet.

Publisert:

Bilde fra fjorårets arrangement i Åsane Arena, Bergen.
 Foto: Jone Håkonseth

Bilde fra fjorårets arrangement i Åsane Arena, Bergen. Foto: Jone Håkonseth

I forkant av Motorsykkelens Uke 2023 den 27.02 - 05.03 arrangerer WIMA, Women's International Motorcycle Association, samlingen «Trafikksikkerhet og mc-kjøring». I fjor var de medvirkere til sikkerhetskvelden som Terje Solbakken Trafikkskole i Bergen arrangerte. Denne gangen står WIMA på egne bein; arrangementet er i WIMA Buskerud sin regi med Heidi Røed i spissen.

Heidi Røed, WIMA Buskerud

Heidi Røed, WIMA Buskerud

Vi tar ansvar!

All ferdsel i trafikken innebærer risiko. Hvert år viser statistikken oss at vi har mer å lære. WIMA Norway ønsker å bidra til at hver enkelt motorsyklist er så godt forberedt som mulig, for å sikre enda større kjøreglede og enda bedre samhandling med andre trafikanter. Og at vi alle kommer hjem like hel som da vi dro ut.
Vi har samlet aktører fra alle deler av trafikkmiljøet til en sikkerhetskveld med fokus på sikker mc-kjøring. Korte innlegg fra alle hold skal utgjøre en helhet hvor vi snakker om veien, motorsykkelen, føreren, læreren og utstyret.

Hva kan statistikken fortelle oss? Er eldre kjøreopplæring utdatert? Hva gjør du når svingen blir for krapp? Hva er forskjellen på å kjøre alene og i gruppe?

Det forskes, testes og utvikles hele tiden, både hos veimyndighetene og opplæringsetaten. Vi må aldri slutte å ta til oss ny kunnskap, hvis vi ønsker å ha marginene på vår side.

Ingen av oss våkner etter denne kvelden til en ny og bedre veistandard eller ferdig utlærte, men kanskje med en skjerpet bevissthet om hva vi bør foreta oss. Og hva vi ikke bør foreta oss.

Frem til årets sesong er i gang for fullt, kan du bruke ventetiden på å se noen fantastisk informative og gode video-snutter om hvordan det kan være lurt å gjøre tingene, på https://www.mcsikkerhet.no/

Og du, - visste du at hvis du har litt nedlegg i en sving, og ser at det går for fort, - så svinger sykkelen mer dersom du reduserer farten?

Vi kommer ikke utenom at vi som førere har ansvar for egen kjøring, egen læring og eget handlingsrom i trafikken. Det hjelper aldri at det var noen andre sin skyld.

Ta ansvar – kom på Sikkerhetskveld på Clarion!

Hva: Samling om «Trafikksikkerhet og mc-kjøring»
Hvor: Clarion Hotel Tollboden, Drammen.
Når: Torsdag 16. februar klokken 18:00-21:00
Arrangør: WIMA Norway, avdeling Buskerud

Hold av 16. februar. Vær ute i god tid, kun plass til 80 stykker.

Annonse
Annonse