ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

4200 MC-er på tellepunkt under Vårsleppet 2022

Utenfor turnhallen på Klepp samlet folk seg etter vårsleppet. Det er også her turen starter hver 1. mai kl. 11.00.

Med rundt regnet 4200 ekvipasjer som passerer det offisielle tellepunktet ved Ålgård, er vi nært rekordantallet som har vinket til de tusener av fremmøtte som står i veikanten langs den godt og vel 16 mil lange ruten. Enhver tanke og frykt for virusspredningen som har preget oss de siste to årene, er borte som dugg for solen. I år kjøres årets vakreste eventyr med tanker om «sammen for fred».

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2022 kl 06:19

Tekst: Tor H. Omland og Sofie S. Omland.

Foto og bildetekst: Ole Martin P. Eidevik.

Den tradisjonsrike Rogalands-ruta går fra Klepp via Sandnes og Stavanger, før det lengre strekket til Egersund. Der forenes undertegnede med sine beste venner som har tatt turen fra Norges sydligste fastlandspunkt, Lindesnes.

Det var over 5.000 sykler på veien denne vakre søndagen. Da vi var og filmet og tok bilder av kolonnen før den kom til motorveien i Sandnes, måtte vi vente langt om lengde. HD-en med flagg kjører bort til en rundkjøring for å komme inn i kolonnen.

Da kollonnen er forbi er det bare å kjøre inn for å være med på resten av turen.

Mens vi nyter årets første softis på kaikanten, kommer vi i kontakt med hvalfangerne ombord på skuta Olavson. Familien Hallan og resten av mannskapet fra Radøy, ei kystbygd like nord for Bergen, ligger til kai og venter på finværet som må til for å fange vågehval ute i Nordsjøen. Vi får en dypere innføring hva det innebærer å drive i denne tradisjonsrike næringen mens 1. mai-kortesjen gjør seg klar for å kjøre nordover igjen langs Jærens kyst.

Med gode vårlige temperaturer og godlukt fra enkelte totaktsmotorer hengende i lufta, kjører vi først to mil med fine svingpartier innimellom fjellknausene, før jærlandskapet åpner seg opp ved Ogna. Og langt i bakgrunnen ser en de snøkledde fjellene. Det er umulig å bli lei av å se disse kontrastene i landskapet.

Birki (t.h.) og Holy Rider Sydvest var selvsagt nok en gang på plass med sin Dynobenk.

Vel tilbake på Klepp, er det god gang på det som må ha vært det mest innholdsrike 1. mai Vårslepp-arrangementet til dags dato. Holy Riders stiller opp med Dyno-benken, og denne blir flittig besøkt.

Frode Klippen fra Holy Riders gir alt på en testsykkel for å lese turtall for kalibrering av Dynobenken.

Flere av distriktets MC-forhandlerne støtter opp om arrangementet; Motor Centeret, Rovik MC og MC-utstyr, i tillegg til en kjøreskole og et par andre aktører med tilknytning til bransjen. Det blir også kåring av dagens fineste sykler innen fire ulike kategorier samt oppmerksomhet til dagens lengst tilreisende; en ekvipasje fra Alta! 2272 kilometer er en respektabel avstand å reise.

Jonny Mala er leder for Vårslepp-arrangementet og da kommer hans gamle Gold Wing fram i lyset som ledersykkel for opptoget. Mala var utrolig fornøyd med arrangementet og håpet på fint vær og fantastisk oppmøte også i 2023!

En stor takk til Jonny Mala og alle i arrangementskomiteen for å igjen å lede an slik at nye uforglemmelige minner skapes.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse