Annonse
Annonse
MC-avisa

Fra NAF til Nordkapp – en sikkerhetsstafett:

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpner sikkerhetsstafetten i Oslo 16. mai!

NAF MC ønsker å sette sikkerhet på agendaen for motorsyklisten. De drar derfor i gang et arrangement som de ikke har gjort før – en sikkerhetsstafett. Stafetten starter i Oslo, og etter 11 stopp ender de opp på Nordkapp. Invitasjonen er åpen for hvem som helst, og de ønsker å ha et lavterskel arrangement som kan samle MC-Norge for et felles mål: Å få tryggere motorsyklister på veien.

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2023 kl 12:11

MC-avisa har tatt en prat med Jan Harry Svendsen, NAF MC sitt ansikt utad, for å finne ut mer om stafetten:

Hva er sikkerhetsstaffeten?
– Det er en MC-tur fra NAF-huset i Oslo helt opp til Nordkapp, med til sammen 11 stopp på veien. Ruta vi skal kjøre er på rundt 3800 km, og snittet ligger på rundt 45 mils kjøring til dagen. Vi har med oss et sikkerhetsteam bestående av NAF MC, MC-sikkerhet, WIMA og Statens vegvesen. På hvert stopp arrangerer vi en sikkerhetskveld kl. 19:00, der sikkerhetsteamet vårt holder foredrag. Selv om vi her skal ta opp seriøse temaer, vil arrangementet ha en lett tone. I tillegg til å holde sikkerhetskvelder, vil vi selvsagt også ha et stort fokus på sikkerhet når vi kjører sammen. På veien opp deler vi ut sikkerhetsfoldere til dem vi møter langs ruta.

Sikkerhetsstaffeten har som formål å være et lavterskel arrangement, og vi håper på å få til motorsykkeltreff-stemning på kveldene etter foredragene.

Jan Harry Svendsen (til høyre) kjørte til Nordkapp i fjor, da på en Honda Monkey 125 cc. Til venstre står Stig Skjøstad som var med på turen på sin BMW R 1200 GSA og er direktør i NAF.
 Foto: NAF

Jan Harry Svendsen (til høyre) kjørte til Nordkapp i fjor, da på en Honda Monkey 125 cc. Til venstre står Stig Skjøstad som var med på turen på sin BMW R 1200 GSA og er direktør i NAF. Foto: NAF

Hvilke temaer blir tatt opp på sikkerhetskveldene?
– Tore Johannesen skal holde et foredrag om ”Hvordan kjøre sikkert på MC”, UAG skal snakke om motorsykkelulykker, NAF tar opp temaet ”langtur”, og WIMA skal dele erfaringer om gruppekjøring. Det blir de samme foredragene på hvert stopp, så her finnes det gode muligheter til å være med på en av kveldene.

Hvem kan være med?
– Alle! Stafetten med sikkerhetskveldene er gratis og åpen for alle, og du trenger ikke å være NAF-medlem for å delta. Vi er allerede en god gjeng som skal kjøre hele strekningen, men det er selvfølgelig muligheter til å henge seg på bare deler av strekningen også. Alt av kost og losji må ordnes selv.

Hva er målet med stafetten?
– Vi ser jo at ulykkesstatistikken peker i feil retning, og dette ønsker vi å gjøre noe med. Vi vil derfor være med på å utruste motorsyklister til å bli tryggere, og gi dem gode verktøy for å øke egen sikkerhet når de kjører. Vi er jo en gjeng som synes at det er gøy å kjøre motorsykkel, så vi ønsker å ha et positivt fokus. Jeg tror jo at man får mer ut av MC-opplevelser når man blir en tryggere motorsyklist.

Hvis du ønsker å være med en positiv gjeng på tur langs motorsykkelvennlige veier fra sør til nord med gode naturopplevelser, bør du vurdere å være med på tidenes første «Sikkerhetsstafett»!

Oversiktskart

Oversiktskart

Mer info finner du på:
https://nye.naf.no/mc/sikkerhetsstafett
eller på NAF MC sine Facebooksider.

Annonse
Annonse