ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Husqvarna 701 Svartpilen – nominert som årets overraskelse

I tiden fram mot september skal vi introdusere motorsyklene som er nominert til prisen Årets overraskelse som skal deles ut på Straand Treffet. Hils på en av de nominerte, Husqvarna 701 Svartpilen. Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl. Klikk her for å lese introduksjonsartikkel til denne serien. Husqvarna 701 Svartpilen bygger på 701 Hvitpilen som kom i 2017. Hvitpilen ble umiddelbart populær, men mange syntes nok at modellen som har et clip-on styre hadde litt vel aggressiv kjørestilling. Flere h

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

I tiden fram mot september skal vi introdusere motorsyklene som er nominert til prisen Årets overraskelse som skal deles ut på Straand Treffet. Hils på en av de nominerte, Husqvarna 701 Svartpilen.

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl.

Klikk her for å lese introduksjonsartikkel til denne serien.

Husqvarna 701 Svartpilen bygger på 701 Hvitpilen som kom i 2017. Hvitpilen ble umiddelbart populær, men mange syntes nok at modellen som har et clip-on styre hadde litt vel aggressiv kjørestilling. Flere håpet derfor at det nye familiemedlemmet fikk et bredt og godt styre tilsvarende det lillebror 401 Svartpilen har. Så gjør Husqvarna akkurat som folk og ryktene tilsa, det brede styret med en herlig oppreist sittestilling kom. Men de stoppet ikke med det! Neida, de kom med en uventet, men svært vellykket endring, nemlig et 18 tommer stort forhjul som plasserer sykkelens kjøreegenskaper i en helt spesiell kategori som vi gjerne kan kalle «funster-cruising»! Altså maskiner som leverer enestående svingegenskaper og «fun-factor», og samtidig har egenskaper som takler høyere hastigheter i store svinger og dårlig underlag.

Svartpilen har i tillegg et nokså tydelig «flatt-tracker» gen og er utstyrt med Pirelli MT 60 dekk som trives veldig godt på både asfalt og grus. Svartpilen har en himmelsk styregeometri som ikke er mindre enn avhengighetsskapende, og det er rett og slett vannskelig å komme seg hjemover. Den er hystering morsom å kjøre og vekker alle sovende celler til live. Dette er rett og slett en lykkepille som burde vært på blå resept for depressive mennesker! Dette blir du garantert lykkelig av å kjøre.

Svartpilen har den samme ensylindrede motoren på 693 cc som kommer fra KTM 690 og nå yter 73 hk og 72 Nm. Maskinen veier under 170 kg, og den har fått quickshifter og blipper, noe også Hvitpilen har. Modellen er slank, har et herlig bredt styre og det litt spesielt forhjulet som måler 18 tommer. Dette er en størrelse vi ikke ser så ofte, men dimensjonen bidrar helt klart til å utvide sykkelens anvendelsesområde.

Sittehøyden på hele 83,5 cm er fin, og setet har en fast og fin polstring som gjør det mulig å sitte der i lengre intervaller. Svartpilen byr på en fin vinkel i knærne, men er nok kanskje ikke greia for de aller lengste og tyngste førerne, til tross for 83,5 cm sittehøyde.

Endunkeren leverer mer enn forventet, og takket være quickshift-systemet ble dette en festlig kjøreopplevelse med høy fun-factor. Komponentnivået er høyt med justerbare dempere fra WP og bremser fra Brembo. Er du i 90-kilosklassen, kan du med fordel stramme til bakfjæra to–tre knepp. Ramme og svingarm jobber svært godt sammen med de øvrige komponentene og bidrar til at kjøreopplevelsen rett og slett blir hysterisk morsom.

Husk at dette er en ramp som lever: Det skal riste og skake litt, og det er nettopp det som skaper de herligste kjøreopplevelsene. Girsystemet skal brukes, og du kan lett kose det i bymiljøet med quickshifteren og blipperen. Da blir det skikkelig gøyalt å kjøre til og fra jobb.

Svartpilen har et dritkult design, den har fått et enkelt og moderne, men funksjonelt instrument og har en stilig og tidsriktig LED-belysning. Designet er like særegent som på Hvitpilen og skiller seg helt klart ut. Svartpilen passer til absolutt til alle typer kjøring, og jeg fikk etter hvert bare en tanke i hodet: Hvordan kan jeg forlenge denne turen? Jeg vil kjøre mer, mye mer. Svartpilen elsker svinger, den er bøllete, rister mer enn en tre- eller firesylindret maskin, men ikke for mye. Den lever, skaper engasjement og en enorm kjøreglede som du rett og slett blir forelsket i. Prisen er mer enn sexy, og man kan vanskelig se for seg at det er mulig å få mer motorsykkel og kjøreglede for pengene enn dette!

Husqvarna 701 Svartpilen er så definitivt en positiv overaskelse, og den har et stort og gøyalt bruksområde.

Kom til Straand Treffet, så kan du prøve mange sykler selv og få en skikkelig god prat med fagfolk og testførerne i MC-avisa.

Klikk her for å gå til treffets event på Facebook.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse