ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Årets Hjulebord på Karl Johan

Tradisjonene tro er det Hjulebord på Karl Johan nest siste lørdag før julaften. Selv ikke MDG og pågående koronasituasjon med både Delta- og Omikron-mutasjoner skulle sette en stopper for det. XT-en ble henta på verksted der den hadde fått justert forgasser, ventiler og nytt batteri. Den malte som en katt, og ville bare ut på veien.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2021 kl 13:53

Tekst og foto Kyrre Hagen.

Snøen lava ned hele fredag, og jeg forsto heldigvis at det var vinterdekk som gjaldt. En gang tidligere har jeg kjørt til Hjulebordet på solosykkel med sommerdekk. Det endte med utallige knall og fall, før jeg traff salta veier. Hjul med husmorpigg ble derfor montert fredags kveld, og dermed var jeg klar.

Oppmøte var i Skoger, der jeg møtte Eivind, Tor og Tom. De kjørte sidevognsykler. Tom på en «ny» BMW R-75 med Velorex sidevogn, og Tor med det grommeste du kan få tak i av sidevogns sykler en fransk Zeus. Her var Eivind passasjer i oppvarmet kupe.

Fram kom vi. Og oppmøtested er Tjuvholmen. Vi var ute i god tid, og var klare for å ta imot hordene som vi forventet ville rulle inn en etter en. Fem minutter før kortesjen skulle rulle opp mot Karl Johan, som er målet for turen, ga vi opp, å dro på oss hjelmene. Da skjedde det; det kom jammen en motorsyklist til. Ed Larsen hadde tatt den lange turen fra Sverige. To dager hadde turen tatt. Ed hadde ikke så mye annet å finne på, og han elsker jo å være på tur med Jawaen sin, en eldre utgave av en 350. Verdens beste motorsykkel, ifølge Ed, som har flere av dem.

Kortesjen paraderte opp mot destinasjonen, og jammen hadde politiet forberedt seg godt. Det var både uniformerte biler og motorsykler over alt, så vi følte oss godt ivaretatt. Mulig dette også hadde noe å gjøre med Maria Ressa og Dmitry Andreyevich Muratov, som mottok årets fredspris.

Nå er det sånn at MDG har forsøkt å gjøre livet så surt som mulig for oss motorsyklister i hovedstaden. Vi ignorerte imidlertid alle forbud, og gjorde akkurat som vi pleide, og jaggu funka det. Plutselig var vi midt i spikersuppa, og rigga oss til rett ved julemarkedet.

Som seg hør og bør skal det inntas julemiddag på Hjulebordet. Sånn ble det i år også. Primuser og gassapparat blei rigga, og snart røyk det av kjeler og steikepanner. Det smakte nydelig, og juleøl (uten) ble naturligvis inntatt. Etterpå blei det både julegløgg og kransekake. Til sammen var vi åtte stk på det meste.

Det skjedde uvanlig lite med syklene dette året, kun litt problemer med tenningslåsen på den gamle R-75en til Tom. Ellers kan nevne at Tor hadde utstyrt Zeusen med ei kappa flaske fylt med sprit og såpevann. Oppi denne hadde han en pinne med en skumgummi i enden. Med denne kunne han vaske visiret i fart mens han kjørte på de grisete veiene. En fantastisk oppfinnelse…

Stort mer er det vel ikke å si om årets Hjulebord. Topp oppmøte og topp stemning. Neste år blir vi kanskje enda flere, eller færre. God før-Jul til alle sammen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse