ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Ånden som går...

Jawa kommer tilbake – selv om de egentlig aldri har vært helt borte, ettersom de hele tiden har laget motorsykler for salg i Storbritannia, Mellom-Amerika og Russland. Utenom det har Jawa bokstavelig talt vært usynlig, men nå, med hjelp fra indiske Mahindra, er de klar til å gå løs på markedet igjen. Det indiske selskapet sikret seg retten til å bruke Jawa-navnet i India og andre markeder gjennom sitt datterselskap Classic Legends. Jawa har lang historikk i India, og merket har nærmest kultstatu

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Jawa kommer tilbake – selv om de egentlig aldri har vært helt borte, ettersom de hele tiden har laget motorsykler for salg i Storbritannia, Mellom-Amerika og Russland. Utenom det har Jawa bokstavelig talt vært usynlig, men nå, med hjelp fra indiske Mahindra, er de klar til å gå løs på markedet igjen. Det indiske selskapet sikret seg retten til å bruke Jawa-navnet i India og andre markeder gjennom sitt datterselskap Classic Legends.

Jawa har lang historikk i India, og merket har nærmest kultstatus i enkelte kretser. Det sies imidlertid intet om hvilke andre markeder Mahindra kan bruka Jawa-navnet i. Classic Legends sikret seg også rettighetene til BSA-navnet, og det er sannsynlig at de vil bruke det navnet for å lansere sine produkter internasjonalt.

De nye Jawa motorsyklene vil få en 293 cc motor med et så tydelig retrodesign at den er til forveksling lik de gamle totakterne fra Tsjekkia. Men, selv om den ser gammel ut er den italiensk-designede motoren absolutt moderne. Den ensylindrede firetakteren har væskekjøling, EFI og DOHC. Ytelsen skal være 27 hk med 28 Nm moment. Mahindra sier at motoren ikke bare ser ut som den gamle totakteren, de har fått den til å høres ut som den, også. Vi foretrekker å vente med å verifisere den påstanden inntil vi har hørt motoren gå.

Foreløpig er det ikke kjent hvordan den nye sykkelen vil se ut, men med motoren som utgangspunkt er det logisk å anta at den er inspirert Jawa fra forna da'r. Når det gjelder BSA, må vi fremdeles smøre oss med tålmodighet ettersom Mahindra først fokuserer på å lansere Jawa i India før de går løs på vestlige markeder med BSA.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse