Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

AGM 40 år – Går på jobb for å skape gode opplevelser!

Alf Graarud Motor AS i Sarpsborg jubilerer i år. Familiefirmaet har de siste årene blitt ledet av Lene Graarud, datter til grunnleggeren Alf Graarud. De har nå ansatt Lars Petter Gjermundsen, som sammen med Lene skal lede bedriften videre. Lars Petter kommer fra Fredrikstad og er utdannet revisor og har de siste årene jobbet med økonomi og ledelse i et konsulentfirma.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2022 kl 08:02

Tekst og foto: Ole Martin P. Eidevik.

Denne artikkelen var en del av artikkelserien «Vi tar pulsen på MC-bransjen» i MC-avisa nr. 3-22.

Vi har allerede skrevet om nybygget og ombyggingen som ble satt i drift i slutten av 2019. Det jeg liker med å komme innom Graarud-gjengen på Borgenhaugen i Sarpsborg, er at det alltid oser av liv i butikken. Her er det MC-stemning og engasjement.

Det har rent mye vann i sjøen siden Alf Graarud sluttet i Sleipner Motor og startet MC-butikk i 1982. Her avbildet i hallen i der vinterlagringssyklene blir oppbevart.

Høyinteresse-produkt

Etter å ha snakket litt med Alf og min navnebror Pedersen, var det på høy tid å finne Lars Petter og ta en prat med han. Det er alltid interessant å høre hva folk som kommer utenfra MC-bransjen synes om vår motorinteresserte bransje.

Alf Graarud Motor AS er en av Norges største MC-butikker. Lars Petter Gjermundsen kan opplyse at de i fjor hadde en omsetning på rundt 140 millioner. Etter 39 år som Kawasaki-forhandler ble dette agenturet avsluttet i høst. AGM kan skilte med et av norges største utvalg av motorsykler med nye modeller fra Honda, Triumph og Yamaha, samt flere brukte MC i den nye butikken i Sarpsborg.

– Jeg vil kalle MC for et høyinteresse-produkt. Kundene som kommer innom har en utrolig glede og interesse av det å kjøre og kjøpe motorsykkel. Vi kan si at vi selger en opplevelse samtidig som en selger et produkt, forteller Lars Petter. Han har vært i flere bransjer der en bare selger ”et produkt”, men det spesielle med MC er er den store interessen og entusiasmen som kundene har.

Han fortsetter: – Denne butikken er allerede utrolig godt drevet, og min jobb er å få ”smurt” opp organisasjonen på rett måte slik at vi kan gi våre kunder den beste opplevelsen som er å oppdrive. Vi er også store på nett gjennom agmshop.no, og vi prøver hele tiden å optimalisere denne driften.

Det er nå 25 faste ansatte hos Graarud Motor i Sarpsborg. Da MC-avisa var innom fikk vi samlet gjengen som var på jobb denne dagen til fotosession. Første rekke fra venstre: Alf Graarud, Christian Nori, Martin Borgen, Sander Tjerksta Holden, Terje August Solberg, Marius Johansen, Sander Knutsen, Martin Hovin, Simon Anderdal, Jonathan Edwards og Nikodem Jozefowics. Andre rekke fra venstre: Atle Erlandsen, Saga Robertsson, Christoffer Eidsvold, Ola Johannessen, Tor Egil Vatvedt, Jarle Engebretsen, Andre Pedersen, Robin Ludvigsen, Flemming Jensen, Lars Petter Gjermundsen, Henrik Graarud og Martin Hovden. Ikke til stede da bildet ble tatt: Erik Strøm, Lene Graarud og Olav Nordskogen.

Alf, en gentleman i MC-bransjen

Vi avslutter det lille intervjuet og får tak i ”pensjonisten” Alf som ennå kommer på jobb hver dag og trives med det. Alf kjørte roadracing (og cross) på toppnivå på 70- og 80-tallet og kan skilte med flere NM-titler og gode plasseringer i VM. Han jobbet hos Sleipner Motor med å overhale påhengsmotorer på 80-tallet, men ville heller jobbe med MC. Etter å ha truffet en som jobbet hos Kawa-importøren Ter-Rek, sto det plutselig 13 nye Kawa utenfor hans privat bolig. Der startet eventyret som etter hvert gikk over til et beskjedent kjellerlokale på Borgenhaugen, og etter førti år i bransjen, et digert bygg på 2.400 kvadratmeter! MC-avisa gratulerer Alf, Lene, Henrik og alle de som jobber i AGM med jubileet!

Annonse
Annonse