ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Afghanistans første skiheis – takket være Kawasaki

Afghanistan er vel kanskje ikke det første landet en tenker på når det gjelder skisport – det er heller stormaktenes brutale kamp mot de innfødte som preger nyhetene fra landet. Det finnes mange av dem som driver med fredeligere sysler også, og Afghanistan har faktisk ganske brukbare skisteder. Problemet har vært at de mangler skiheis, noe som egentlig er en forutsetning når en skal kombinere bratte bakker og alpinski. Det tok imidlertid en vending til det bedre da en amerikansk familie som bodd

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Afghanistan er vel kanskje ikke det første landet en tenker på når det gjelder skisport – det er heller stormaktenes brutale kamp mot de innfødte som preger nyhetene fra landet.

Det finnes mange av dem som driver med fredeligere sysler også, og Afghanistan har faktisk ganske brukbare skisteder. Problemet har vært at de mangler skiheis, noe som egentlig er en forutsetning når en skal kombinere bratte bakker og alpinski. Det tok imidlertid en vending til det bedre da en amerikansk familie som bodde i området ble kreative.

Nå er det slik at nød lærer naken kvinne å spinne, og det er få som liker å måtte klatre timevis for å få en ti minutters tur ned. Afghanistan har et rikt utvalg av lette motorsykler, og en liten Kawasaki skulle vise seg å bli redningen. Motorsykkelen ble spent opp i bunnen av bakken, på toppen ble en trillebår festet opp-ned. Bakfelgen på sykkelen ble tatt i bruk som nedre trinse og drivhjul, trillebårfelgen ble tatt i bruk som øvre trinse. Mellom dem ble det strekt et tau, behørig utstyrt med knuter med passende mellomrom slik at det skulle bli lettere for skientusiastene å holde seg fast, og vips – en fungerende skiheis.

Hastigheten på opptrekket vareeieres med sykkelens gasshåndtak, og afghanske alpinister er, takket være en oppfinnsom amerikansk familie, atskillig lykkeligere enn de var før. Kanskje en lekse å lære noe av for andre?

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse