ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Adventure day hos Alf Graarud Motor

Denne lørdagen hadde Alf Graarud Motor AS invitert kunder og andre interesserte til butikken for å høre og lære litt mer om adventure motorsykler, utstyr og kjøring. Da vi ankom lokalene var arrangementet allerede i full gang.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst og foto: Kyrre Hagen.

Denne varianten av motorsykkelkjøring er voksende, og mange er nysgjerrige på gruskjøring og opplevelsene ved å kjøre de veiene som ikke den vanlige trafikken går på. Direkte oversatt betyr «adventure» eventyr, og det er vel akkurat eventyr mange motorsyklister søker når de skaffer seg en adventure-motorsykkel. Under arrangementet hadde Graarud lagt opp til flere foredrag. Vi gikk dessverre glipp av det første som dreide seg om selve utstyret på; motorsykkelen, pakkesystemer ol. I tillegg til egnet kjøreutstyr.

Bridgestone holdt et foredrag der selskapets ulike dekk ble presentert, og vi fikk innføring i begrepene 20/80, 50/50 osv. Vi fikk i tillegg informasjon rundt lufttrykk, levetid, dekkenes oppbygging og hvordan de ulike dekkene virker på ulike underlag. Nyttig informasjon, om du er ny i dette segmentet.

Sist på programmet var Pål Arnesen som driver eventfirmaet «Grustur i øst». På hans guidede turer på Finnskogen, skal det være lav terskel for å kunne delta, og instruksjoner i forkant av kjøringen for de som trenger dette. I tillegg legges det opp til utfordringer for de som er mer erfarne, men Pål presiserer at det ikke er noen som «vinner» Grustur i øst. Det er i stedet viktig å kose seg. Pål organiserer både dagsturer og hele weekend-treff. Undertegnede deltok selv på et slikt i sommer, og kan bare fullrose opplegget. Grustur i Øst har ikke enda lagt opp kalenderen for 2022, men det er bare å følge med på nettsidene deres eller ta kontakt om du er interessert.

I tillegg til dette fortalte Arnesen både om kjøreteknikk, dekk, og egnet utstyr på en humoristisk måte. Her var det mange tips å ta med seg. Vi fikk også klar beskjed om hvordan vi skal tilpasse farten etter omgivelsene vi er i, slik at ikke vi gruskjørere oppfattes som bøller av andre som ferdes på skogen. Pål hadde også mange gode tips når det gjelder å pakke til slike turer. Et virkelig godt foredrag, i en lun og artig tone.

At motorsykkelforretninger som Graarud drar i gang slike samlinger, syns vi er veldig positivt. Dette er med på å redusere ventetiden på ny sesong, som for mange nå virker langt unna. Takk for flott arrangement.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse