ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

A2-salget første halvår:

Honda foran KTM og Yamaha!

Royal Enfield på 6. plass har nær doblet salget i år. Scram411 er årets nyhet.

A2-salget som gjelder tung MC opp til 35 kW (48 HK) står for 30 % av nysalget på tung MC til nå i år. Det er Honda, KTM og Yamaha som tar pallplassene. Det er Beta og Royal Enfield som har den største veksten i år.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 17.07.2022 kl 13:45

Fra januar til juni 2022 (unntatt firehjulinger). Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken AS. Forbehold om feil.

Honda har i år kommet med oppgraderingen på sine CB500-modeller og sammen med CRF300L-modellene står denne japanske giganten for 1/3 av alle A2-modellene registrert i Norge til nå i år. Nå har snart ikke Honda-importøren flere modeller på lager og det viser seg å være vanskelig å få inn flere, men det er ennå flere Honda-forhandlere som han 22-modeller i sin butikk.

Voge ligger på 8.-plass på A2-listen. 500AC er årets store nyhet.

Royal Enfield som ligger på 6. plass er en av de største A2-fabrikantene i verden og denne indiske produsenten produserer ca. 1.000.000 sykler på verdensbasis. Nå begynner merket å få et godt tak på det norske marked. Voge som ligger på 8. plass er et produkt fra det kinesiske storkonsernet Loncin. Vi tror at både Royal Enfield og Voge kommer til å ta flere markedsandeler i årene fremover. Italienske Beta er kjent for sine Trial og Enduro-modeller og har en oppgang på 122,2 % i år, dog fra små tall.

Hver tredje A2-modell som ble solgt første halvår hadde en Honda-logo på tanken. Her representert med deres nye 500-serie.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse