Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

50 kvinner samlet på MC-kjørekurs på Rudskogen

I dag samlet WIMA Norway (Women's International Motorcycle Association) mer enn 50 kvinnelige motorsyklister på kjørekurs på Rudskogen. Dette er første gang i

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

I dag samlet WIMA Norway (Women's International Motorcycle Association) mer enn 50 kvinnelige motorsyklister på kjørekurs på Rudskogen. Dette er første gang i Norge at så mange kvinnelige motorsyklister samles til kjørekurs.

Pressemelding, WIMA Norway.

Tekst og foto: Bjørn Richard Johansen.

Hovedfoto: Peter Ozsvat Carlsson.

Fredag 12. juni 2020 – WIMA Norway samler mer enn 50 kvinnelige motorsyklister fra hele landet på kjørekurs på Rudskogen i Rakkestad kommune i Viken i dag. Det er første gang i Norge at så mange kvinnelige motorsyklister er samlet til kjørekurs.

– Målet med dagen er å gjøre damene tryggere i å beherske egen motorsykkel. Bli bedre førere. Lære å stole på seg selv i vanskelige manøvrer. Og ikke minst å ha det gøy sammen, sier initiativtaker Eli Johanne Stene som er president i WIMA Norway.

Eli Johanne Stene som er president i WIMA i midten med to av dagens 50 deltakere. Linda Kristin Sanden fra Bergen og Marit Johnsrud fra Oslo til høyre.

– Vi hadde aldri trodd vi skulle få så stor interesse om dette første kjørekurset for kvinner. Det markerer også den kraftige veksten og økte interessen vi ser blant kvinner for motorsykkelkjøring. Mens det før var sjeldent man så kvinner i motorsykkelforretningene rundt om i landet, er vi nå blitt et fast innslag. Motorsykkelkjøring handler i prinsippet om å jakte på gode svingete veier og derigjennom ha gode natur og kjøreopplevelser, sier Stene. Hun har selv kjørt til arrangementet fra Bergen og Vestlandet sammen med en stor gruppe deltakere.

– Vi hadde en nydelig tur over fjellet og ned til Rudskogen i går ettermiddag, sier Stene. Det er første gangen hun selv har mulighet å delta på et slikt kurs, forteller Stene.

Fra venstre: Tormod Haglund, Viljar Steinsland og Jan Vevle som alle er trafikklærer og deltakere som instruktører på førerutviklingskurset i regi av WIMA. De er alle med i både ATL og Trafikkforum.

De samarbeider med Terje Solbakken Trafikkskole i Åsane ved Bergen som har kjørt fra Hordaland for å organisere kjøringen på Rudskogen. I alt deltar 30 instruktører og flaggvakter.

– Vi er utrolig fornøyd med å kunne gjennomføre førerutviklingskurset til tross for Corona- og Covid-19 situasjonen vi har hatt i lang tid, sier Terje Solbakken i en kommentar.

Terje Solbakken (v), Janicke Moldekleiv, Christoffer Bjertnes og Viljar Steinsland som er sentrale i å organisere førerkurset for mer enn 50 kvinner i dag.

– Videre at vi skulle få et så flott vær i dag. Gøy-faktor og vennskap er også viktig for oss i WIMA i Norge, forteller Stene. Med forsommeren i anmarsj er vi godt i gang med årets motorsykkelsesong. Hun har hat MC-førerkort siden 1991 og jobber til daglig som fysioterapeut i egen klinikk i Os utenfor Bergen. Fritid brukes til gode kjøreopplevelser rundt om i Norge på motorsykkel.

– Siden starten for litt over ett år siden har WIMA vokst til 2.000 medlemmer og følgere i Norge. WIMA internasjonalt og i Norge jobber for å knytte sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel. WIMA Norway har som formål å fremme aktiviteter, kvalifikasjoner, velvilje og vennskap mellom kvinnelige motorsykkel-entusiaster i Norge, sier Stene.

Ane Lønnum får lydsjekket sin motorsykkel før kjøring. Maks grensen er 100db.

WIMA i Norge har avdelinger på Østlandet, Sørlandet, Rogaland, Vestlandet, Nord-Vestlandet/Trøndelag, Nordland/Bodø og Troms/Finnmark i Tromsø.

Terje Solbakken Trafikkskole på Åsane ved Bergen i Hordaland har organisert kjøringen på Rudskogen. Trafikkskolen er medlem i ATL Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund og Trafikkforum som er de viktige bransjeorganisasjonene som sikrer fokus på god utdanning av motorsyklister.

Annonse
Annonse