ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

40 år med GS

Ja, du leste riktig. Neste år er det 40 år siden BMW lanserte modellen R 80 GS. Mye har skjedd på de fire ti-årene, og 2021-modellen fremstår som en hypertekno

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Ja, du leste riktig. Neste år er det 40 år siden BMW lanserte modellen R 80 GS. Mye har skjedd på de fire ti-årene, og 2021-modellen fremstår som en hyperteknologisk eventyrmaskin som trolig vil ta fansen med storm.

Tekst: Rolf Marthinsen.

Utseende er tilnærmet uforandret, men jubileumsmodellen har fått mer gadges og spennende fargekombinasjoner. Jubileumsfargen er sort med gule detaljer, inspirert av den aller første GS-modellen.

BMW R 1250 GS vil kunne bestilles i fire fargekombinasjoner. Blant annet har produsenten tatt tilbake fargekombinasjonen Triple Black. I tillegg til de to nevnte kombinasjonene leveres modellen i fargene Ice Gray og Rallye.

Men, det er ikke bare fargene som er nye. BMW R 1250 GS har fått en ansiktsløfting med ny adaptiv frontlykt. I tillegg til å ønske deg velkommen når du skrur på tenningen, har den nye hovedlampen kurvelys som følger deg gjennom svingene. Frontlykten er også selvjusterende hva angår høyde. Har du passasjer på vil lampen automatisk finne riktig høyde slik at motgående trafikk ikke blir blendet.

21-modellen har også fått en ny og forbedret Hill Start og dynamisk Traction Control. Som standard vil nye 1250 GS leveres med ABS Pro. I tillegg vil du vil kunne fråtse i ekstrafunksjoner. Blant annet kan GS-en bestilles med kjørelys i blinklysene. Orange foran og røde bak. BMW tilbyr nå også varme i fører- og passasjersetene, hvilket vil være kjærkomment for det norske markedet.

Her kan du se en av videoene BMW har lagt ut på deres Youtube-kanal om GS:

[Video mangler etter import...]

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse