Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

2022-nyhetene: Aprilia Tuareg 660

I MC-avisa nr. 1-22/Norsk MC-katalog 2022 beskrives de nyhetene og oppdateringene for 2022-sesongen som var offentliggjort innen bladet gikk i trykken. Her er teksten om 2022-nyheten Aprilia Tuareg 660. Konkurransen mellom adventuresykler i mellomklassen er knallhard, og nå kaster også Aprillia seg inn i kampen. At de mener alvor, er det liten tvil om. Sykkelen de tilbyr har ytelse, vekt og mål som ikke står tilbake for noen av konkurrentene.

Publisert:

I MC-avisa nr. 1-22/Norsk MC-katalog 2022 beskrives de nyhetene og oppdateringene for 2022-sesongen som var offentliggjort innen bladet gikk i trykken. Her er teksten om 2022-nyheten Aprilia Tuareg 660.

Konkurransen mellom adventuresykler i mellomklassen er knallhard, og nå kaster også Aprillia seg inn i kampen. At de mener alvor, er det liten tvil om. Sykkelen de tilbyr har ytelse, vekt og mål som ikke står tilbake for noen av konkurrentene. Den 660 cc store motoren leverer hele 79 hk, og dreiemomentet er på 70 Nm. At 85 % av dreiemomentet leveres helt fra 4500 omdreininger er positivt, for adventuresykler bør ha mye krefter i bunnen om du skal utnytte dem til det de er laget for.

Utseende på Tuareg ligner ingen andre, men vitner om en fullblods offroader. Den har høy bakkeklaring, lang fjæringsvei, oppreist sittestilling og et høyt opptrukket eksosanlegg. Fronten er kanskje det mest spesielle, med en frekk LED-lykt som ikke ligner noe annet. Du vil tydelig kunne se at det er en Tuareg som ligger bak deg og vil forbi. Vindskjermen ser passe stor ut. Nok til å gi god vindbeskyttelse, men ikke så stor at den er i veien under stående kjøring på vanskelige underlag. 18 liters tank betyr, med dagens Euro 5-motorer, en rekkevidde på opp mot 40 mil.

I motsetning til sin argeste konkurrent har denne sykkelen mye elektronikk. Vi snakker om fire kjøremoduser, der er forhåndsinnstilte (Off-Road, Urban og Explore). Innenfor disse modusene er det tre innstillinger for gassrespons, tre mo­torbremsinnstillinger og to ABS-innstillinger. Antispinn kan justeres etter førerens ønske, selv mens du kjører. ABS kan deaktiveres helt eller bare på bakre hjul. Sykkelen har cruisekontroll, og en 5 tommers TFT-skjerm.

Motoren er en bærende del av rammen, og vekten er på lave 187 kg tørr og 204 kg fulltanket. Foran leveres en fullt justerbar Kayaba forgaffel med hele 240 mm vandringsvei. De slangeløse hjulene er selvsagt 21” foran og 18” bak. Bakkeklaringen er på hele 240 mm. Sykkelen leveres i tre fargealternativer, rød, hvit og blå, som er originale Tuareg farger, samt rød og gullfarget. Quickshifter kan leveres som tilvalg.

FAKTA:

Motor/gir:

2 syl

659 cc

6 gir

Ytelse:

59 kW (80,2 hk)

70 Nm - 6500

Sittehøyde:

860 mm

Vekt:

187 kg (tørr)

Pris fra:

Pris ikke klar

Med forbehold om endringer og feil. Se www.mcavisa.no/prisliste for vår siste oppdaterte prisliste.

Annonse
Annonse